Skocz do zawartości

Elektrycznie podgrzewana przednia szyba

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w tytule, będę wymieniał przednią szybę w e36 318 tds, czy są dostępne zamienniki które są elektrycznie podgrzewane.Jeśli ktoś ma wiadomości na ten temat , albo namiary na taką szybę to proszę o pomoc.Pozdrawiam.
Opublikowano
takie rzeczy to chyba tylko scorpio miało hehe... ale kumpel w scorupie miał to nie mógł tego nachwalić... podłączył pod dodatkowy kanał w pilocie od centralnego i po załączeniu przez 5 minut mu grzało... to rano pstrykał, wyskakiwał po śniadanku, jeden ruch wycieraczkami... i zero skrobania :jawdrop: ahhh niezłaaa opcjaaa :cool2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
Podgrzewana przednia szyba to w fordach i w Reanault (na 100% w Lagunie). W innych się nie spotkałem. Super wynalazak, ale się nie rozpowrzechnił bo podobno jest chroniony jakimiś patentami.
Opublikowano
Widziałem już dużo samochodów z ogrzewaną przednią szybą i to nowych np. ford focus.

Też jechałem pare razy Focusem z tym wynalazkiem... Zimą jest dość przydatny, ale jak ktoś jest krótkowzroczny to widzi mnóstwo zygzaków na szybie :wink:

Opublikowano
nie ma orginalu nie ma zamienika to proste ale moze jakas firma ci zrobi ogrzewanie przedniej szyba wyglada tak jak tylnej z ta roznica ze w przedniej sciezki sa ciensze i nie na szybie a na foli pomiedzy warstwami szkla

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
mam taką w focusie,w zeszłym roku pękła(z mojej głupoty) zamiennik 900zł. Ale warto,w focusie nawet nie mam skrobaczki do szyb.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
fajna nie fajna teraz wszyscy kupimyn fordy i zmienimy nazwe forum lol:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Albo sie zaraz ktos zapyta czy da sie taka szybe do e36 podpasować :mrgreen: a tak poważnie to niezły patent, też bym chciał to mieć.