Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam E90 320d z końcówki 2005r. "Zachodzę w głowę" czy mój model

posiada filtr cząstek s. czy nie. Na pierwszy rzut oka rura zgięta w jest dół

więc filtra brak. Zapytałem w pewnym ASO i otrzymałem odpowiedz, ze niektóre wersje z taką rura tez miały filtr. Sam nie wiem. Zrobiłem nawet test: kumpel jechał za mna i nawet przy ostrym kręceniu wysoko było

zero "bąka"- ale bez filtra to tez możliwe jesli wszystko gra.

Panowie jak to sprawdzić? Czy VIN zawiera taka info? Może na podnosniku go widać

Pozdrawiam

Opublikowano

To ktoś wprowadził Cię w błąd.

Na początku produkcji E90 filtr był za dopłatą, jako opcja, jeżeli ktoś to dokupił to końcówka była prosta, jeżeli nie to zagięta.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

czyli jeśli końcówkę mam prostą owalną, to na 100% mam filtr cząstek stałych?

zresztą komputer w 'service info' pokazuje jakiś filtr do wymiany za kilkadziesiąt kkm.

Opublikowano
czyli jeśli końcówkę mam prostą owalną, to na 100% mam filtr cząstek stałych?

zresztą komputer w 'service info' pokazuje jakiś filtr do wymiany za kilkadziesiąt kkm.

Tak jest.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
zobacz do dowodu, jak euro 3 to nie ma, jak euro 4 to ma!

niestety ale raczej ma!

Gdzie u nas w dowodzie takie info? :D hehehehe

Prosta końcówka - filtr cz. stałych

Rura w dół - brak filtra cz. stałych

Pzdr.

Opublikowano

:nienie:

Posiadam BMW E90 320d 163 KM z 2005r.

czytając ostatnio tego i innego posta postanowiłem pojechac do Salonu BMW i tam dowiedziałem się, że faktycznie jeśli końcowy tłumik jest zakończony prosto owalną rurka to napewno jest z filtrem ale jeśli jest w dół to nie jest powiedziane, że go nie ma, bo do danej wersji można było go sobie domówic. Ja mam pakiet sportowy i koleś który go zamówił skonfigurował go po mojej myśli nie biorąc go :lol:

P.S. na marginesie powiedzieli mi na dziale części że sam filtr kosztuje 5000 zł ...

... tak powtórze się 5000 zł bez robocizny i wymiany :duh:

Opublikowano

sama robocina to juz groszowa spraw :)

ja tam bede bral jakas uzywke jednak :twisted:

Opublikowano

mam 2.0d z konca wrzesnia 2005, rura do dolu i euro4 - i na szczescie nie mam filtra PDF.

czyli z euro4 byly z fitlrami i bez.

p.s.

andreas jeszcze auta nie sprzedales?

tak ciezko sprzedac E46?

Opublikowano

hello

nie no jak euro4 to tylko z filtrem :roll: dziwna sprawa :)

no widzisz jak ciezko:/

ponoc touringi tak nie schodza

no i pewnie to wyposazenie zniecheca, choc przynajmniej ksenony sa :)

autko moze nie jest bezwypadkowe, ale jaki procen bezwypadkow jest :)

ja przynajmniej mowie prawde, przebieg oryginalny malutki, serwisowana, a klienta ciezko chwycic

w sumie nawet nikt nie byl ogladac

teraz dalem do komisu od paru miesiecy tam jest i tez lipa

a kasa na mieszkanie potrzebna :)

Opublikowano

mam euro4 i w roku 2008 mialem zielona plakietke a w tym roku przy zmianie rejestracji cos w przepisach zmienili i daja zielona tylko euro4 jak ma pdf, tera mam zółtą,

ja zawsze swoje stare auta sprzedawalem po znajmomych - jestem kiepskim sprzedawca. co do komisow to mam zle doswiadczenia. niedlugo bede tez swojego sprzedawal i juz sie zastanawiam jak dlugo bede sie z nim bujal :D niestety musze miec cos wiekszego czyli raczej E61 bo na mesia E-classe to na razie mnie nie stac.

z tego co pamietam to masz maly przebieg, troche dziwne, ze nie ma zadnego zainteresowania.

Opublikowano

moze podniesli wymagania co do spalin i stad ta zmaina nastapila :roll:

ja tez jestem w szoku ze nikt nie ogladal :/

166tys km ma tylko :(

koniec 2003 i teraz puscilbym ja za 32 kola tylko

kasa potrzebna na gwałt :)

Opublikowano

Ja swoją też nie mogłem sprzedać na początku chciałem za moja e46 z 2002 r. 42 tys.zł a sprzedałem za 36 tys. kupił pierwszy który przyjechał ją oglądnąć. Ciężko sprzedać podobno dlatego że kombi. Większość szuka sedana a jesli kupuje ktoś z mysla o rodzinie to znowu chce wydac mniej kasy tak mi sie wydaje. Moja byla bardzo dopieszczona. Ale to była przysłowiowa dziura bez dna :(. Ale efekt wyszedł fajny.

Moja galeria w dziale GALERIA pod tyułem: [E46] Moja byłe e46

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

fura sprzedana. ostro opuścilem ale nie chcialo mi sie dluzej czekac :)

juz nie mialem sil:P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

Aby sprawdzić czy moje auto posiada filtr cząstek stałych wysłałem e mail z zapytaniem do serwisu BMW do osoby której wizytówka wpadła mi w rękę podczas wcześniejszej wizyty.

Podałem numer VIN.

Następnego dnia otrzymałem krótką odpowiedź: nie posiada.

Myślę, że jest to najprostrzy sposób na sprawdzenie tematu.

Pozdrawiam

Opublikowano
Nie posiada, pod warunkiem że ktoś auta nie doposażył w filtr w trakcie eksploatacji, bo takie rzeczy też się zdarzały (tak poinformował mnie Pan z ASO) ;)
Opublikowano
Małe OT. Rozważam zakup kombi. Faktycznie taki jest problem, aby to później sprzedać???

E tam problem już od razu ;), jak będę sprzedawał swoją e90 to napiszę czy problem, u nas w kraju jest tylko jeden problem przy sprzedaży auta, mianowicie: WYSOKA CENA :)

Pzdr.