Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie liczyłem zużycia przy ostrej jezdzie na 100 km ponieważ nie stać mnie narazie żeby tak jeżdzić ale ekonomizer wacha sie na około 20-25l :lol:
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
W moim atku spalanie tak srednio to 12 l/100km mówie srenio bo raz jazda wyglada agresywniej raz normalnie wiec srednia to 12/100 czy to dużo ??
Opublikowano
W moim atku spalanie tak srednio to 12 l/100km mówie srenio bo raz jazda wyglada agresywniej raz normalnie wiec srednia to 12/100 czy to dużo ??

Jak najbardziej normalne. Ja ostatnio policzylem u mnie i tak samo mi wyszlo. ( srednio 12 litrow/100 po miesicie) .

Pozdrawiam Mariusz
Opublikowano
fajnie ....20 /100km masakra na takie autko to jeszcze mnie nie stac :mrgreen: a;e pracuje nad tym :twisted2: ...a wogóle to te typy tak mają ( BMW) pozdro Daro
Opublikowano

Po miescie nigdy poniżej 14l/100, zazwyczaj ok 16l

Na trasie róznie - rekord minimum 9l, rekord max 13l

Pozdrowienia

Opublikowano
Witam niedawno kupilem bmw 328 e36 jeszcze nie mialem okazji sprawdzic ile tak naprawde pali robie delikatny tunning wnetrza BUNI:) chcialbym zoorientowac sie czy warto zakladac mi teraz gaz jak benzyna tanieje dzisiaj widzialem waszke na cpn w ktorym tankuje zawsze i nigdy sie nie zawiodlem po 3.59 zalitr PB95 a po 3.69 PB98 LPG jest po 2.09 wiadomo gazu wiecej wahnie niz benzynki nie da sie ukryc jesli ktos moze niech napisze tylko tak szczerze ile to cudenko pali PB i LPG cz gory dzieki za pozdrawiam
Opublikowano

wszystko zalezy ile robisz kilometrow rocznie. Moze ci pomoze kalkulator: http://autocentrum.pl/?FF=148

Ja w swojej buni tez mam sekwencje i nie ma roznicu czy jade na PB czy na LPG jedynie w portfelu jest roznica...Jeszcze jest inna strona bo jezeli robisz malo kilometrow rocznie (~20tys) i zamierzasz po roku sprzedac autko to nie inwestowalbym w instalacje. Mysle ze ten kalkulatorek ci troche rozjasni sytuacje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jako iż od niedawna mam swoją bryczkę pochwale się i ja:

Więc jazda mieszana 10-12 l (miasto-trasa)

Pedał gazu łuskany czasem do ponad 5tyś obr. a czasem tylko 2-3 tyś

oponki teraz zima 195x65x15

Raczej poniżej 10l nie zeszłem.,...może latem i na dalszym dystansie(trasa)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Po pierwsze, kto kupuje BMW to nie pyta o spalanie, jak chcemy liczyć kupujemy opla i wtedy się nie ma co martwić, ale powiem, mam komputer więc to nie problem, 245tys km, 6,9 - 8 na trasie, miasto 9,5 - 10 ze skrzynią automatyczną,,,,,Będziesz Miał Wydatki (BMW) ,,,heheheheheheh,,najważniejsze są wrażenia,,,,,
Teraz to ja mam radość z jazdy :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A ja mam pytanko. Też tak macie że po zatankowaniu 10l gdy w baku było już 0 to wskazówka pokazuje i tak rezerwę? A w przybliżeniu jakieś 5-6l ?
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
A ja mam pytanko. Też tak macie że po zatankowaniu 10l gdy w baku było już 0 to wskazówka pokazuje i tak rezerwę? A w przybliżeniu jakieś 5-6l ?

W E36 rezerwa zapala sie gdy w zbiorniku jest mniej niz 8litrow paliwa

PZDR

Opublikowano

pojezdzilem troche po tym sniegu z predkoscia mega patrolową , gora 40 km\h poniewaz jezdzilem jak na lyzwach, ruszalem praktycznie z dwojki a bieg zmienialem na trojke przy nie calym 40 km\h.

spalanie na OBC 17.8 l\100km...

Opublikowano

no nie wiem :8)

moja 316 z M40 od kilku tankowań pali 15.6L/100km (LPG)

co prawda.. w mieście, ale nie mam ciężkiej nogi, biegi zmieniam przy 2500/3000rpm, spoglądam na ekonomizer.. na prawde staram sie :D ale nic z tego....

pewnie coś padło, moze sonda czy coś. trzeba sprawdzić:)