Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

mam takie pytanie, chce podlaczyc OBC 7 przyciskowy, i mam rozszerzona wiazke kabli, podpowie mi ktos gdzie szukac kabli? wywalilem wszystko i nie moge znalesc zadnych kabli, prosze o pomoc.

gdy pedzisz 270km/h to co widzisz przed soba to juz historia

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano
powinny być za zegarkiem ale jak masz zegarek to wiązka jest troche inna

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

ta cala rozszerzona wiazka kabli to chyba taki pic na wode...

rozebralem cala deske i nic nie znalazlem...

i teraz bedzie trzeba sie meczyc i podlaczac OBC ;/

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano
Zacznijmy od tego jaki efekty chcesz uzyskać ? Aby pokazywał date i godzine ? To wystarczy tylko + i - podłaczyć, jak chcesz temperature to dochodzi czujnik i wiązka. Stopień trudności w skali od 1 do 10 jest 1 :)
Opublikowano
wtyczke ja mam z drugiej BeeMki, ktotra mam na czesci :) wiec tu nie jest problem, raczej brak czasu :cry2: wczoraj odkurzalem, pralem i polerowalem swoje autko :twisted2:

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano
A gdzie chcesz kupić ? Bo ja kupowałem w ASO i sie zdziwiłem ceną :P

Pozytywnie czy negatywnie? Ile taka wtyczka kosztuje? - bo nie ukrywam że mi też jest potrzebna

Opublikowano
cała wtyczka czyli wszystko z czego sie składa wraz z pinami kosztowała mnie jakieś 80 zł :D

no to tanio to nie jest,bo ja ostatnio na allegro kupiłem pełny obc z wiązkami za 104 zł.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

No niestety :)

Ale byłem napalony na pełen OBC choć nie wiem dlaczego tak sie na niego mówi bo OBC był tylko pełen :)

A tak swoją drogą to chciałem powiedzieć że ten schemat krążący po necie jak i też na tym forum dotyczący 18 przyciskowego OBC nie jest pełny. Brakuje np. w kostce x1070 pina numer 1 który jest standardowo wykorzystywany.

Opublikowano
No niestety :)

Ale byłem napalony na pełen OBC choć nie wiem dlaczego tak sie na niego mówi bo OBC był tylko pełen :)

A tak swoją drogą to chciałem powiedzieć że ten schemat krążący po necie jak i też na tym forum dotyczący 18 przyciskowego OBC nie jest pełny. Brakuje np. w kostce x1070 pina numer 1 który jest standardowo wykorzystywany.

ja zmieniałem z 11-przyciskowego i zauważyłem że wtyczka X1070 ma więcej pinów aktywnych niż wtyczka X1070 z pełnego OBC.Na razie jeszcze nie miałem czasu bawić się z X1071(tylko 12V i masa),najważniejsze że check control działa.Jak bedę miał trochę więcej wolnego to zabiorę się za to bo ostatnio nie mogłem sobie poradzić z kierownicą.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

80zł za wtyczkę to lekka przesada - tym bardziej że mi potrzebna do 7 przyciskowego "komputerka".

Zamierzam podłączyć kable bezpośrednio pod piny w "komputerku" przy pomocy konektorków ale że nie posiadam kostki nie wiem który kabel pod jaki pin podłączać.

Stąd wielka prośba do forumowiczóW: Mógłby ktoś zamieścić fotkę takowej kostki na której byłyby widoczne wyprowadzenia przewodów?

Z góry wielkie DZIĘKI

Opublikowano

Zamierzam podłączyć kable bezpośrednio pod piny w "komputerku" przy pomocy konektorków ale że nie posiadam kostki nie wiem który kabel pod jaki pin podłączać.

Stąd wielka prośba do forumowiczóW: Mógłby ktoś zamieścić fotkę takowej kostki na której byłyby widoczne wyprowadzenia przewodów?

Z góry wielkie DZIĘKI

Przecież stronę wcześniej masz to napisane.

A przy okazji dodam że gdy robiłem testy to też zaopatrzyłem się w takie uniwersalne konektorki, dobrałem do średnicy pinów w OBC, pasowały idealnie bo wchodziły z oporem i przez to się trzymały, dodatkowo nasuwałem na nie cienkiego termokurcza i połaczenie było idealne i dobrze zabezpieczone. Jednak Ja chciałem mieć to zrobione do porządku i kupiłem wspomnianą ori wtyczkę.

Opublikowano
Biała wtyczka (bo taka występuję w tych uboższych wyświetlaczach):

PIN 8, +12

PIN 13, masa

Ale czy piny są ponumerowane na wtyczce czy na komputerku? Jeszcze nie dotarł do mnie wyświetlacz ale podejrzewam że na nim nie będą rozpisane nr pinów.

No i pod które piny podłączyć gong i termometr?