Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Auto Motor i Sport jest duży test 14 kompaktów z dieslem.

No i 118d jest na miejscu... 5!!!

Po Golfie, A3, 308 i Leonie... a przed Megane, Focusem, A-klasą,

Civiciem, Astrą, C4, Aurisem, Bravo i ... znienawidzonym tu :wink: Cee'dem...

Nie czytałem jeszcze dokładnie, tylko podsumowanie,

ale test wygląda na w miarę obiektywny.

Tracimy na nadwoziu i komforcie jazdy najwięcej, do Golfa 38 pkt.,

a o tyle zwycięski Golf nas wyprzedził.

Ale z hamowaniem to nam wszyscy moga naskoczyć... :cool2:

Pozdroofka

TT

Opublikowano
no własnie,co z tym nadwoziem?

Generalnie ciasno z tyłu... w czym chyba spierać się nie będziemy...

Pozdroofka

TT

Opublikowano
I nie bagażnik tylko bagażniczek a ciężko dostępne bezpieczniki są tylko dla ludzi lubiącymi manulane wyzwania. Itd... Ja wiem, że każdy by chciał, żeby jego samochód wygrywał wszystkie rankingi i był tym najlepszym na świecie. Ale, co może wywołać zdziwienie u niektórych, istnieją samochody bez znaczka bmw, które są w stanie ruszyć z miejsca, a co jeszcze dziwniejsze przy porównywalnych silnikach lepiej przyspieszają i mniej palą. Ale też chyba nawet najbardziej zaślepieni widzą, że jest wiele rzeczy, które można ulepszyć.
Opublikowano

Testy testami,ale wszyscy chca jeździc tylko mercedesami,audi,bmw i porsche-mam rację?

Poza tym-to ile jest cos warte, ocenia i wycenia..rynek.Wszyscy dobrze wiemy,że najmniej tracą na wartości marki wymienione powyżej.

I tyle.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Testy testami,ale wszyscy chca jeździc tylko mercedesami,audi,bmw i porsche-mam rację?

Ooooo przeprzaszam... Nie wszyscy!!!

Ja mercedesami jeździć nie chcę... :mrgreen:

Pozdroofka

TT

Opublikowano

właśnie z czystej ciekawości dziś zaszedłem do empiku i czytnąłem ten art, hmm jedyne minusy jakie wypunktowali to: słabo się spisuje zawieszenia na nierównych drogach i chyba największy minus który sprawił ze 118 d jest na 5 miejscu - mało miejsca z tyłu " samochód pięcioosobowy z czego 3 osoby chcą szybko wysiąść" :wink: (btw porażka to obicie tyłu przednich siedzeń jakimś plastykiem :worried: normalnie jak się kolanem zaczepi to aż boli :cry2: :worried: no ale jaki właściciel jeździ na tylnych siedzeniach :twisted:

były też plusy: droga hamowania na każdej nawierzchni najkrótsza :o

średnie spalanie razem z golfem na 1 miejscu, slalom itp też w czołówce, ostanie miejsce w teście co dziwne ma ceed :cool2: ale to chyba im przypadło z tytułu marki.....

gazety nie ma sensu kupować bo ten test jest do bani za dużo tych samochodów żeby je konkretnie przetestowali, porównali-dosłownie kilka zdań o każdej bryce i dane techniczne na końcu :nienie:

btw bmw jest najdroższe ze wszystkich bryk od golfa 6 prawie 30k hmm całkiem sporo

Opublikowano
A ja powtórzę starą prawdę: lepsza rzecz jest droższa :mrgreen:

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

A jeszcze przy okazji:ostatni wątek dotyczący innego testu compactów rozpocząłem kilka miesięcy temu-i ztego co pamietam tam BMW zostało wyprzedzone własnie przez KIA chyba (ale głowy nie daje).Zatem-co pismak to inna wersja.

A ja nadal bede sie upierał,że miarodajnym testem jest test typu: porównanie BMW serii 1,Audi A3 i jakiejś kompaktowej Alfy i ewentualnie Golfa (czyli segmentu Premium). Sorry za Golfa :modlitwa:

MIKE

Opublikowano

Porownanie mam bezposrednio do golfa V 1,4 TSI 140KM- auto tesciow

Do bagaznika wchodzi mniej - tested

miejsca z tylu tyle samo (dzisiaj jechalem na tylnym siedzeniu :) )

zawieszenie epoke za BMW :)

w golfie siedzi sie jak na taborecie albo bardzo nisko i wrazenie metrowej przestrzeni nad glowa

to tak skrotowo :)

w maju 2008 golf V z identycznym wyposazeniem i TDI 140KM vs 118d wychodzil 15 tys zl taniej, a po uwzglednieniu pakietu serwisowego BMW (~1 tys zl przeglad), juz 10, do tego BMW dalo ubezpieczenie za 1%, czyli nastepne ~2 tys zl, co juz daje 8 :D