Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam problem ze wspomaganiem w 523 automat. otoz gdy samochod jest zimny - odpalam, wspomaganie dziala, lecz stuka, jakby wpadly jakies kulki do pompy, jak sprawdzic poziom oleju we wspomaganiu? ew jak go wymienic i jaki wlac/dolac? Na cieplo jest troche lepiej, wspomaganie staje sie troche cichsze, lecz nadal slychac takie buczenie... Stalo sie to nagle, wczesniej normalnie chodzilo, kierownica chodzila lekko i teraz tez tak chodzi, zadnego buczenia, stukania...
Opublikowano
od str kierowcy pod maska masz zbiornik płynu wspomagania przykrecony do kielicha.. pewnie masz tam sucho na korku jest miarka cos w rodzaju bagnetu widoczna po odkreceniu go... jak olej jest czrny to wymien na odpowiedni dla twojego modelu..... pozdrawiam
Opublikowano
Nie musi być sucho, nawet niewielki ubytek oleju może powodować buczenie.
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
mam problem ze wspomaganiem w 523 automat. otoz gdy samochod jest zimny - odpalam, wspomaganie dziala, lecz stuka, jakby wpadly jakies kulki do pompy

U mnie występowały takie stuki jak wymieniałem olej od wspomagania i spuściłem cały z układu i zalałem nowy, ale nie był jeszcze do końca odpowietrzony i wtedy było słychać dziwne stukanie po odpowietrzeniu wszystko ucichło

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.