Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

Od tygodnia borykam się z problemem. Mianowicie rano zaraz po odpaleniu samochód nie ma mocy. Nie wkręca się na obroty (max 4k przy mocnym duszeniu pedalu:-)) i tak jakby momentami przerywał dusił się. Jak silnik delikatnie się zagrzeje (powyżej niebieskiego pola) wszystko dziala prawidłowo. Macie jakieś pomysły bo pośnupałem na forum i znalazłem coś ale nie chce wam sugerować podpowiedzi. może to być np filtr powietrza?

Z góry thx

Opublikowano
Witam podepnę się pod temat jak zresetować kompa w e36 mam taki problem że po odpaleniu ma za niskie obroty ale gdy się już rozgrzeje i wskazówka temperatury jest w pionie to wtedy są zawysokie obroty jak moze być przyczyna nie mam obrotka w zegarach ale coś jest nie tak dzięki za każdą podpowiedz
Opublikowano

kompa zresetujesz odpinając na kilka minut akumulator

a te kłopoty moga być spowodowane czujnikiem temperatury który daje sygnał do kompa

ale to taka sugestia

Opublikowano
witam kto wie jaki siedzi czujnik temperaturu w e36 bo jak byłem w sklepie to powiedziano mi że są dwa rodzaje i nie wiem jaki kupic różnią się tylko gwintem
Opublikowano
Sprawdź te czujniki, u mnie banalna sprawa, odpięła się wtyczka, teraz chodzi jak dawniej. Objawy mialem podobne, jak była zimna zupelnie nie chciała jechać.

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano
witam dzis byłem u mechaniora zdjął troche obroty ale nadal coś nie tak on twierdzi ze czujnik temperatury jest sprawny ale za to jak dodaje gazu to słychać jakieś zasysanie (lewe powietrze) mówi że trzeba będzie zdjąć kolektor może coś z uszczelkami mi juz opadają ręce