Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
na kazdy automat przyjdzie pora...

kuzynka ma audi a6 quatro 2,7 bi-turbo z 2002 roku ( cos chyba 250 koni ) - serisowany od nowosci w niemieckim salonie audi ( ona jest pierwszym właścicielem ) - i po 160 tys skrzynia zgon totalny ( mimo spokojnej jazdy ) - koszt wymiany w serwisie - 10 tys euro :mrgreen:

dla mnie automat ma sens w nowym samochodzie ( albo w prawie nowym ) - wtedy uzytkujemy go prawidlowo , dbamy o niego i wiemy ze te 200tyś przejedzie ...

...

:clap:

moja e32 automat ma 350tys przebiegu, 16lat i chodzi jak szwajcarski zegar.

czy Audi a6 quatro 2,7 bi-turbo z 2002 roku Automat to juz auto gdzie skrzynia automat ma sens? czy jeszcze nie? :duh:

Opublikowano

też miałem 750 e32 i samochod miał coś ok 400 tys i przy skrzyni nic nie bylo robione i chodziła jak nowa...

tak - w takim audi automat ma sens - bo ona kupiła samochod w salonie jako nowy - teraz już ma problem bo 10tys euro to wartośc tego samochodu - a ona tyle musi dac za skrzynie ...

skończmy to głupie gadanie - czy ktos lubi granatowy kolor auta czy czerwony to jego sprawa i koniec.

Opublikowano
w tym problem, ze to Ty próbujesz wszystkim wcisnać kolor któy Ty lubisz. Większosć tutaj ludzi nie mówi nikomu że maja kupować automaty, bo to zależy co kto woli. A Ty wiecznie biadolisz jaki to automat w starych bmkach jet beee, i nie możesz się pogdzić z tym że zdecydowana wiekszosc użytkowników siódemek jest zgoła innego zdania.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam Kolegów ponownie!Pytałem się w kilku warsztatach o cene naprawy i tak jak pisaliście to koszt ok. 5 tyś.,także zrezygnowałem z naprawy,bo mnie nie stać i mam zamiar kupić na allegro używke.Znalazłem już jedną,która ma tyle samo pinów co moja i facet dokłada komputer i sprzęgło.Z tego co mi powiedział,to muszę zmienić kompa na tego co jest z tą skrzynią,bo jeśli mam inny rok prod.,to może nie chulać właściwie,tzn. mówił,że może np. ruszać z 3 biegu.I jeszcze jedno,to jest skrzynia z 535i,a ja mam 735i.Czy to jest jakiś problem?Chciałbym usłyszeć Waszą opinie na ten temat.Z góry dziękuję i Pozdrawiam!
Opublikowano

poza tym twój argument ze w limuzynie nie przystoi - owszem w e65 nie przystoi - ale w e32 ? e32 to już przeżytek ... problem w tym ze jak ktos kupi e32 za 5 tys a potem sie okazuje ze musi drugie 5 tys wydać na remont skrzyni .

e32 może i przeżytek hmm ale to ciagle limuzyna i to wielkiej klasy smigałem ostatnio E46 i jak mam być szczery troche lepszy plastik od golfa do luksusu i wykonania E32 nawet niema co porównywac wiec twój argument uważam za bezsensowny co do mieszania biegami w serji 7 zgadzam sie z masło82 nieporozumienie tylko automat pozdrawiam

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano

Kolego Lokacz, przeleciałem po łebkach Twoje posty, i rozumiem, że nie masz biegów do przodu. Przyczyną tego jest usterka mechaniczna/hydrauliczna, w żadnym wypadku elektroniczna. Jest to typowy problem w skrzyniach 4hp22, polegający na rozerwaniu kosza sprzęgła forwardu, odpowiadającego za jakąkolwiek jazdę do przodu. Koszt remontu skrzyni 4hp22 nie powinien przkroczyć 2,5k pln. (remont za 5k to zachłanność mechanika, jeśli nie masz gdzie zrobić dostarcz ją do Krk) Kupowanie innej skrzyni mija się z celem, ponieważ jest duża szansa, że jeśli nie przechodziła remontu, to wystąpi w niej ta sama usterka - to wada fabryczna skrzyni.

BTW:Sprzedający, która dorzuca do skrzyni sprzęgło i komputer nie robi łaski.

Opublikowano
Kolego Lokacz, przeleciałem po łebkach Twoje posty, i rozumiem, że nie masz biegów do przodu. Przyczyną tego jest usterka mechaniczna/hydrauliczna, w żadnym wypadku elektroniczna. Jest to typowy problem w skrzyniach 4hp22, polegający na rozerwaniu kosza sprzęgła forwardu, odpowiadającego za jakąkolwiek jazdę do przodu. Koszt remontu skrzyni 4hp22 nie powinien przkroczyć 2,5k pln. (remont za 5k to zachłanność mechanika, jeśli nie masz gdzie zrobić dostarcz ją do Krk) Kupowanie innej skrzyni mija się z celem, ponieważ jest duża szansa, że jeśli nie przechodziła remontu, to wystąpi w niej ta sama usterka - to wada fabryczna skrzyni.

Dziękuję kolego Banol,chociaż Ty jeden odpowiedziałeś mi na temat.Przemyślę Twój pomysł z dostarczeniem jej do Krk,być może to dobry pomysł.Jeszcze raz wielkie dzięki!Pozdrawiam!
Opublikowano

A czy regularne wymiany oleju mogą opóźnić rozerwanie kosza? Czy to ma w ogóle jakiś wpływ na to?

Pozdrawiam

Opublikowano

dla wszystkich uprzedzonych do skrzyń automatycznych:

pojawiła się niepowtarzalna okazja nabycia wspaniałej e32 750i z MANUALNĄ skrzynią biegów (i rzecz jasna dobrodziejstwem w postaci GAZiku :mrgreen: )

bez wątpienia rarytas na skalę krajową :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8169102

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Opublikowano
okazja nabycia wspaniałej e32 750i z MANUALNĄ skrzynią biegów (i rzecz jasna dobrodziejstwem w postaci GAZiku :mrgreen: )

Instalacja gazowa jest "podwójna". To już nie byle co. :twisted:

Trwa ładowanie podpisu...