Skocz do zawartości

525 TDS POBIERA PRĄD KIEDY SAMOCHOD JEST OTWARTY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z moim TDS'em polegajacy na tym, że kiedy go zostawie otwartego np. podczas sprzatania, albo po prostu nie zarygluje zamka to dość szybko rozładowuje mi akumulator (w ciagu 1.5-2h) tak, że nie da rady zapalić. Jeż raczej odpada. Samochod gdy jest zamkniety moze przestac zimne noce i nie ma problemu. Z gory dzieki za odpowiedzi.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam.W E39 lusterka się same podgrzewaja i to juz na pierwszej pozycji kluczyka.Jeżeli sprzątasz auto i słuchasz sobie radia to dotknij lusterek i zobaczysz że sa ciepłe.To jeszcze zależy od temperatury na zawnątrz nie wiem od ilu stopni to sie wyłącza . . .
Opublikowano

chyba trochę za ciepło, żeby lusterka grzał,

sprawdź czy schowek dociska przycisk od podświetlania go. Jak masz słaba baterie to w parę godzin coś osłabnie, jak zamkniesz to po chyba 10 min wyłącza odbiorniki prądu. i to by się zgadzało

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
Mi o tej porze jeszcze z rana grzeją.Nie wiem od jakiej temp sie wyłączają ale grzać grzeją i to na pierwszej pozycji kluczyka.Kiedyś jeszcze słyszałem o takim przypadku (tzn czytałem na forum) że w E39 jak masz oryginalne radio i nie wyłączysz go przez wyjęciem kluczyka to też pobiera prąd pomimo że jest wyłączone.Nie wiem czy to prawda,ale ktoś tak kiedys pisał . . . Pozdr
Opublikowano
Wymień akumulator.
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
jak pisze poprzednik wymień akumulator,ewentualnie pojedź i niech sprawdzą stan akumulatora pod obciążeniem i wszystko się wyjaśni.W zeszłym roku miałem ten sam problem po wymianie wszystko gra nawet radia można słuchać na postoju:)