Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam .Mam fotele komfortowe z inteligentymi zagłówkami.Wszystkie ustawienia są na lędzwie itd.Moje pytanie czy w i drive jest funkcjia która masuje plecy podczas jazdy?Nie moge jakoś znaleśc a instrukcji nie mam.
Opublikowano
inteligentne zagłówki? jakie to??
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
Heh, uśmiałem się i nie wiem już czy pytasz poważnie o ten masaż pleców czy sobie żarty robisz :) A łydek nie chcesz sobie wymasować? :)
Opublikowano
Są nawet w niektórych E39 wiem bo takowe posiadam dla kierowcy i pasarzera wczesniej miałem tylko dla kierowcy :D
Opublikowano
Są, są a nazywaja się fotelami aktywnymi i polega to na tym, że się unosi i opada siedzisko.

przyczym wyglada to tak jakby siedzisko było podzielone na dwie lub cztery częsci /kwadrat krzyzykiem dzielony/ i sie unoszą i opadają na zmianę.

włącza się toto guziczkiem na konsoli, w iDrive nie widzialem nic na ten temat.

jeśli chodzi o zastosowanie to ... hmm... noo... jest, ale korzysta się z tego raczej tylko dwa razy, pierwszy i ostatni :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeśli chodzi o zastosowanie to ... hmm... noo... jest, ale korzysta się z tego raczej tylko dwa razy, pierwszy i ostatni :)

Mialem to w poprzedniej E65 i potwierdzam - zastosowanie czysto okazjonalne, ew. mozna sie pochwalic na forum z posiadania bajeru ;)

Uzywalem kilka razy przez rok posiadania. To ma niby poprawiac krążenie podczas jazdy. Ale przyznam szczerze że przesiadlem sie potem do wersji z zawieszeniem pneumatycznym i dynamic drive - podróż 1500km do domu była 10x przyjemniejsza, niż z masażami w poprzednim aucie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to zawieszenie pneumatyczne to w piatce???

Nie, tak jak napisalem, E65 (seria 7).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdecydowanie lepsza i praktyczniejsza opcja zamiast masażu to wentylacja foteli.
Opublikowano
Zdecydowanie lepsza i praktyczniejsza opcja zamiast masażu to wentylacja foteli.

czemu zamiast :)

skoro można i jedno i drugie :D

i jeszcze grzane...

bajka, w zalezności od nastroju można wybrać coś miłego ;D

Opublikowano
czemu zamiast :)

skoro można i jedno i drugie :D

i jeszcze grzane...

bajka, w zalezności od nastroju można wybrać coś miłego ;D

W E60,E61,E65... można i jedno i drugie.

W E38/E39 tylko jedno - przy czym domyślnie aktywne = masowane.