Skocz do zawartości

Okazja kupna E46 2.0D porada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Witam

To że turbina była wymieniana, to wcale nie musi źle świadczyć o samochodzie i jego kondycji.

W tych silnikach 2.0 d - 150kM (do końca 2003r) awarie turbiny to normalna rzecz, dopiero w 2004 zmienili sterowanie turbiną.

Ja w swoim wymieniałem przy przebiegu ok 180 tk i okazało się że to nie pierwsza wymiana (poznałem po dacie na turbinie).

Ja założyłem regenerowaną (1200zł, akurat nie miałem kasy na nową) i powiem że regenerowana chodziła lepiej od poprzedniej, (do starej też nie było zastrzeżeń) a uzyskanie maksymalnej prędkości niestanowi najmniejszego problemu.

Jeśli regenerowana turbina to tylko ze sprawdzonego źródła.

Podstawa to odpowiedni olej i czysty filtr powietrza, ON z sprawdzonych stacji.

Przebieg w dieslu bmw 130 tys z 2002 roku jest raczej zdecydowanie podejrzany.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

BMW F30 2013 316i

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
witam, ja niedawno szukałem 2.0d i jakos znalazlem. Dodam swoje 3 grosze, szukaj dalej autka bo to to zadna rewelacja...
Opublikowano
W tym ogloszemiu zdjecia samochodu tylko z zewnatrz tez troche dziwne ze nie ma ani jednego z srodka
Opublikowano

Maska nieudolnie wyklepana...

To chyba żart, to jest małe zdjęcie, a nawet jak by było duże to trzeba być niezłym" ekspertem".

Co do kupowanie w komisie, to powiem że pojechałem w okolice poznania szukać autka. Zaglądając do kilku komisów, po czym stwierdziłem, że moja noga więcej u tych złodziei nie postanie (bez urazy dla uczciwych). Auta z przebiegami na liczniku 130- 220 tys miały chyba kilka razy tyle. No i nie bite miały pomalowane nawet uszczelki drzwi (partacze).

Nie twierdzę że się nie da kupić fajnego autka w komisie, ale handlarz to handlarz.

Opublikowano

To chyba żart, to jest małe zdjęcie, a nawet jak by było duże to trzeba być niezłym" ekspertem".

Nie trzeba byc slepym aby reka wymacac nierownosci:

http://www.astercity.net/~papik/c7274816_2.jpg

Dla mnie jest zle sklepana, odbicia od nieba powinny sie jednolicie rozkladac na masce a tym czasem widac,ze maska ma wgniecenie.

Opublikowano

Macałem ręką ekran monitora i żadnych nierówności nie wyczuwam. Trzeba mieć widocznie oko estety i być wyjątkowo wrażliwym. Cóż niektórzy "mężczyźni" tak mają.

Pozostaje sprawa zaślepki. Jej brak jest domeną aut często wracających na holu, co w przypadku diesla nie dziwi.

BTW Czy wszyskie e46 mialy chromowane nerki?

Opublikowano
  • Autor
co do samochodu to był oglądany przez mechanika zaślepka jest tylko na tym zdjęciu nie było, ale to tez ciekawe musiał byc cholowany a co do maski to złudzenie samochód bity nie był moze tu i uwdzie bojla była ale był wyczyszczony w środku igła a dokumenty serwisiwe i faktury coś za świeze wszystko było jak na tyle lat ale dokumenty to nie problem jednym słowem pospiech to zły doradca i dziękuje samochodom z franci (niemcy lub belgia) przynajmniej serwisy maja ich dane
Opublikowano

jakub

BTW Czy wszyskie e46 mialy chromowane nerki?

u mnie sa z listwami chromowymi kolo okien i progow.

Opublikowano
  • Autor
szczeże to niewiem czy to nir była wersja 136 ale chyba nie bo lamy po liftingu a francuskie papiery to jeden bałagan wielki ale nie wazne zreszta
Opublikowano
szczeże to niewiem czy to nir była wersja 136 ale chyba nie bo lamy po liftingu a francuskie papiery to jeden bałagan wielki ale nie wazne zreszta

Bywają te 136KM po "lifcie" przeprowadzonym przez właściciela :lol:

Nie wszystkie E46 miały nerki z chromowanymi pionowymi paskami.

Pozdrawiam wróżbitów wróżących ze zdjęć. Ja obstawiam, że ma padnięty termostat :roll2: żart oczywiście :wink:

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
  • Autor
może nawet zrezygnuje z diesla a przesiąde sie na benzynke ale tych aut to dopiero mało
Opublikowano
Bierz diesla:) Benzynka 2.0 150 km Ci spali z 12 litrow pb, 2.0 diesel Ci spali 7-8 litrow ropy przy takiej samej jezdzie. Przyspieszenie podobne, elastycznosc lepsza u diesla. Dodatkowo za niewielkie pieniadze mozesz bezpiecznie podniesc moc o 20-30%. Warunek jest jeden musisz znalezc auto w dobrym stanie, zebys przypadkiem nie kupil auta zmeczonego, bo pozniej wszystkie naprawy Cie zjedza :?
Opublikowano
  • Autor
Ja już jestem przewrazliwiony tymi dieslami miałem golfa 4 padło turbo potem 2 razy jechałem z nim na gwarancji i wogóle wiem że diesel to ekonomiczniejsz jazda ale zacznie nawalać to koszta okropne a benzynka chyba nie aż tak ale trzeba by było chyba zainwestować w gaz przy takim spalaniu ale to znowu 4000 w plecy więc ciężko podjąc decyzje benzyna chyba jest mniej awaryjna ale 80 % ludzi jezdzi chyba dieslami bo tylko takie auta są praktycznie w sprzedaży
Opublikowano
Napisalem Ci wyzej bierz diesla, ale auto musi byc w bardzo dobrym stanie, a o takie bardzo trudno...
Opublikowano

Nie trzeba byc slepym aby reka wymacac nierownosci:.

Chyba chciałeś powiedzieć "można być ślepym" albo "nie trzeba być widomym". Ale nie ważne. Proponuje nie snuć teorii z takich zdjęć (zwłaszcza że ręką nie wymacasz na zdjęciu), bo można kogoś wprowadzić w błąd.

Opublikowano
  • Autor
sugerując sie zdjęciem to te punto na zdjęciu tez ma zle wyklepany prawy róg maski
Opublikowano
  • Autor
no ale fachowcy czasami sami przerastają swoje zdolności nikogo nie obrażając