Skocz do zawartości

jak otworzyc auto bez akumlatora w srodku PILNE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam .Panowie pilna sprawa.Wyciagnolem aku izamknalem wszystkie drzwi myslac ze otwoze puzniej kluczykiem ale mam niespodzianke,kluczyk nie otwiera ani dzwi ani bagaznika . POMOCY
m3GreenHell
Opublikowano

Witam

Teoretycznie powinieneś otworzyć auto kluczykiem, otwierając bagażnik.

Jakiś czas temu był podobny problem na forum i jeden z kolegów napisał, że w wyjątkowo awaryjnej sytuacji można otworzyć pokrywę silnika i podłączyć zasilanie jak do uruchomienia silnika z kabli, wtedy to pomogło.

Nie znam tylko szczegółów jak otworzyć maskę. :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kluczyk powinien otworzyć.

Kluczyk trzeba przekręcić dalej niż do pierwszego oporu.

Jednocześnie trzymając klamkę w górze.

A bagażnik otwierasz kluczykiem.

Trzeba przekręcić o 90st.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
A u mnie się wszystko otwiera po odłączeniu akku kluczykiem... tak jak podano wyżej: trzeba pokonać pierwszy opór i przekręcić jeszcze o pewien kąt...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
OK drzwi otworzylem ale bagaznika nie moge,probowalem na wszystkie sposoby

Jak juz otworzyles drzwi, to podnies maske i podlacz sie z drugim akumulatorem, tam sa wyprowadzone koncowki klem.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
dokładnie 1 klema, na silniku masz zaślepkę ze znaczkiem +, pod nią jest śruba do której podłączasz + z akumulatora a masę podłącz np do śruby na kielichu albo gdziekolwiek na karoseri
Opublikowano
Wielkie dzieki koledzy ale juz sie z tym uporalem,moze troche w niecodzienny sposob ale licza sie efekty,odkrecilem kilka plastikow,dostalem sie do wtyczki otwierania bagaznika przy pedale gazu i podlaczylem zasilanie z aku.A ze jestem dosyc swiezym posiadaczem bmw to o tym plusie pod maska niewiedzialem,ale czlowiek podobno cale zycie sie uczy. Wielgachne dzieki za pomoc i co wazne szybka pomoc. :cool2:
m3GreenHell