Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

pada mi pompa paliwa (ta znajdująca się pod siedzeniem kierowcy) w e46 330xd '01. Tak przynajmniej orzekli mechanicy - i faktycznie głośno burczy po przekręceniu kluczyka do pozycji 2. Wczoraj nawet nie chciał mi odpalić. Oryginał podobno kosztuje 900zł, zamienniki np MTM niecałe 200.

Co sądzicie o tych zamiennikach? Ewentualne polecacie inne firmy?

Z góry dzięki!

.valdek
Opublikowano

Oryginał podobno kosztuje 900zł, zamienniki np MTM niecałe 200.

Co sądzicie o tych zamiennikach?

MTM działa tak samo - ile kosztuje.

Poza tym to jest Made in Taiwan - więc nie wiem, czy twoje auto strawi taki wyrób.

Pzdr,

Opublikowano

poszukaj na allegro jest gosciu ktory sprzedaje pierburga [oryginal] za ok 500 pln sam kupowalem u niego i dziala do dzis

pozdr

Opublikowano

A jeśli będziesz chciał kupić od tego użytkownika

http://moto.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2415535

To musisz pamiętać, że reklamacji się nie uwzględnia i jeśli chcesz wystawić negatywa musisz to zrobić po kliknięciu "kup teraz", ponieważ później nie będziesz miał okazji. Aukcje zostają zdjęte bez możliwości kontaktu.

Opublikowano
Witam,

pada mi pompa paliwa (ta znajdująca się pod siedzeniem kierowcy) w e46 330xd '01. Tak przynajmniej orzekli mechanicy - i faktycznie głośno burczy po przekręceniu kluczyka do pozycji 2. Wczoraj nawet nie chciał mi odpalić. Oryginał podobno kosztuje 900zł, zamienniki np MTM niecałe 200.

Co sądzicie o tych zamiennikach? Ewentualne polecacie inne firmy?

Z góry dzięki!

NIE kupuj MTM bo to złom i siadają po krótkim okresie. Z WaWy jest koleś który sprzedaje orginały pierburga z gwarancja. Jak znajde telefon to podeśle.

Opublikowano

Dzięki za pomoc.

Kupiłem pompę - oryginał z roczną gwarancją. Używaną w dobrej cenie... powinna się sprawdzić... Mam przynajmniej taką nadzieję :D

.valdek
  • 1 rok później...
Opublikowano

Mam podobny objaw, nie moge zapalic, po przekreceniu kluczyka na pozycje 2, slychac pod podloga kierowcy jak pompa pracuje ale dziwnie, nie rowno jakby przerywala, po jakis 20sek slychac jakby paliwo sie przelewalo ale bardzo dziwnie jakby nie mialo sily i wracalo do baku.

Auto zgaslo mi jak przejechalem przez prog na drodze, i lekko przytarlem podwoziem. Chyba musze conajmniej sprawdzic ta pompe...

Potem na drodze zgaslo mi 2x ale przy dojezdzaniu do swiatel i zaswiecila sie kontrolka DDE.

Jak juz odpalil i cisnie sie gaz to jakos idzie, ale tak byc nie moze.

Po odczekaniu chwili i probach uruchomienia odpalilo i dojechalem do domu.

Myslicie ze mogla sie "odlaczyc" czy raczej uszkodzic?

Na przyszlosc znalazlem cos takiego, jesli musial bym kupic nowa:

http://allegro.pl/item970305315_pompa_paliwa_pierburg_bmw_land_rover_opel_rover.html

Co o tym myslicie. Tylko bez bicia :)

Moze znacie badz mozecie polecic sprzedawce pompy podprogowej do E46 330D 2002r?

Z gory dzieki.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Hey Shaker,

ja właśnie coś takiego kupiłem rok temu i śmigam bez problemów. Dałem za nią dwie stówki. Identycznie wyglądała jak ta na aukcji. Później coś dalej miałem z autem i myślałem, że to wina pompy, dlatego kupiłem drugą. Ale okazało się, że to nie wina pompy więc zostałem z dwoma. Jeżdże na pompie od roku i nie narzekam - wszystko cacy. Jak jesteś z wawy to mogę Ci pożyczyć tę drugą, którą mam. i tak jest używana. Jak zamienisz pompy to będziesz wiedział czy to ona czy nie. Mogę Ci też odsprzedać.

I wymień ją sam. Ja ją wymieniałem w Mag-Polu w piasecznie. Zdarli ze mnie 100zł bo powiedzieli, że trzeba jeszcze pod komputer podłączyć etc. Podniesli auto, wymienili pompe dosłownie w dziesięć minut i mówią już. Nawet o podłączeniu pod komp zapomnieli. :mad2: Musiałem im przypomnieć. tak czy siak stówka nawet z podłączeniem do kompa to było cholerne ździerstwo. Następnym razem wymianiałem ją sam - zero filozofii w całej operacji.

A w ogóle to ta pompa jest pod osłoną i teoretycznie nie powinno jej się nic stać... jesteś pewien, żę to pompa?

Pozdro

.valdek
Opublikowano

vaaldus, z mila checia pozycze do testow i bede wiedzial czy to pompa.

Mam to auto od niedawna i tak mnie pierwsza rzecza zaskoczylo :)

Pompa bardzo charczy, tak ze raczej to ona, ale watpie czy uszkodzenie spowodowane bylo przejechaniem/otarciem sie po progu na drodze. Chyba po prostu padla jak to padaja ze starosci.

Jesli bedzie ok po wymianie to mysle ze sie dogadamy. Przesylam szczegoly na priv.

Opublikowano

Na przyszlosc znalazlem cos takiego, jesli musial bym kupic nowa:

http://allegro.pl/item970305315_pompa_paliwa_pierburg_bmw_land_rover_opel_rover.html

Co o tym myslicie. Tylko bez bicia :)

regenerowałem u gościa pompę ale do 320D

powiem tak cisza spokój zero problemów

1 rok pisemnej gwarancji najmniejszych zastrzeżeń nie mam

Polecam

jak pili się bardzo przesyła ci pompę kurierem płacisz kaucję (chyba 500zł) + 260 za regenerację (tak ja płaciłem) na drugi dzień pompę masz.

Wymienisz odsyłasz swoją dostajesz z powrotem kaucję

Opcja ta tylko przy oryginalnych pompach i nie regeneruje chińskich wynalazków

Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie problem rozwiazany nastepujaco:

Wymienilem pompe podprogowa na sprawna pozyczona (dzieki vaaldus) jednak sytacja byla taka sama.

Problemem okazala sie pompa w baku, przerywala co jakis czas stad niedobor paliwa widoczny na przezroczystym przewodzie paliwowym wychodzacym z filtra.

Opublikowano
No właśnie. Powiedzcie coś na temat tego typu usługi jak regeneracja tej pompy. Na allegro za 280zl coś takiego robią. Opłaca się? Dobrze to robią? Na czym to polega?
... hominis est errare, insipientis in errore perseverare