Skocz do zawartości

1.8is sonda lambda jaka wtyczka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie potrzebuje najlepiej fotki jak wyglada i w ktorym miejscu znajduje sie wtyczka od sondy w e36 1.8is coupe..? I czy ta sonda jest 5V jesli tak to jaka powinna byc wartosc na jalowych? u mnie wyglada na to ze poprzedni wlascicil obcial przewod od sondy i auto teraz nie wkreca sie dobrze na obroty.
Opublikowano
Jeszcze jedno pytanie gdzie sie znajduja ta wtyczka od sondy czy jest widoczna po otworzeniu maski czy trzeba zagladac pod auto? Szukam jej w lewym gornym rogu obok akumulatora ale u mnie nic takiego nie ma..
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam!

Podepne sie do tematu i pozwole sobie na małe pytanko... :lol: Może powie mi ktoś jakie paramatry powinna mieć sonda do tego auta o którym kolega pisze?? Posiadam ten sam model (18is M42 z 92rok) i też mam problemy ze sondą. Wymianiełem już chybe ze cztery albo pięć sond i nadal silnik zle pracuje. :mad2:

Może ktoś zna jakiś symbol czy nr. sondy dedykowanej do tego silnika?? Z gory dziekuje i pozdrawiam..

Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano
Chyba mam stara sonde w bagazniku to jutro po pracy Ci podam. Ja zalozylem sobie teraz sonde od E39 z 2,2 175KM przerobilem wtyczke i smiga az milo. Wskazania szybkie, ladnie faluje na wolnych obrotach napiecie. Ja bym sprawdzil moze najpierw czy ta sonda wogole cos wskazuje.
Opublikowano
Od E39? i mówisz ze ładnie śmiga?? Też posiadasz is-a?
Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...