Skocz do zawartości

1.8is sonda lambda jaka wtyczka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie potrzebuje najlepiej fotki jak wyglada i w ktorym miejscu znajduje sie wtyczka od sondy w e36 1.8is coupe..? I czy ta sonda jest 5V jesli tak to jaka powinna byc wartosc na jalowych? u mnie wyglada na to ze poprzedni wlascicil obcial przewod od sondy i auto teraz nie wkreca sie dobrze na obroty.
Opublikowano

Sobda jest 1V i wygląda tak

http://img108.imageshack.us/img108/861/wuimzpn1mqf4pyoilzgenr1ex5.jpg

Będziesz Mógł Wyprzedzać
Opublikowano
  • Autor
Jeszcze jedno pytanie gdzie sie znajduja ta wtyczka od sondy czy jest widoczna po otworzeniu maski czy trzeba zagladac pod auto? Szukam jej w lewym gornym rogu obok akumulatora ale u mnie nic takiego nie ma..
Opublikowano
U mnie jest w tunelu układu wydechowego pod samochodem.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam!

Podepne sie do tematu i pozwole sobie na małe pytanko... :lol: Może powie mi ktoś jakie paramatry powinna mieć sonda do tego auta o którym kolega pisze?? Posiadam ten sam model (18is M42 z 92rok) i też mam problemy ze sondą. Wymianiełem już chybe ze cztery albo pięć sond i nadal silnik zle pracuje. :mad2:

Może ktoś zna jakiś symbol czy nr. sondy dedykowanej do tego silnika?? Z gory dziekuje i pozdrawiam..

Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano
Chyba mam stara sonde w bagazniku to jutro po pracy Ci podam. Ja zalozylem sobie teraz sonde od E39 z 2,2 175KM przerobilem wtyczke i smiga az milo. Wskazania szybkie, ladnie faluje na wolnych obrotach napiecie. Ja bym sprawdzil moze najpierw czy ta sonda wogole cos wskazuje.
Opublikowano
Od E39? i mówisz ze ładnie śmiga?? Też posiadasz is-a?
Żyzce wszystkim takich przyjemności w życiu, jakie odczuwa sie siedząc za kierownicą BMW...
Opublikowano
Tak smiga bez problemu. Mosi to bys sonda z przed katalizatora