Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak, mgłowe. Ostatnio bardzo się męczyłem z dwoma sikami od e39. Wstawiłem od E60, grzane z mgłami. Wszystko pasuje bez żadnego "grzebania".
  • Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

Niedługo zabieram się za moje spryski, bo jeden leje po silniku, też młgłowe wrzucę z e60.

Są różne rodzaje czy tylko mgłowe? Takie naprzykład?

http://allegro.pl/bmw-e60-e61-dysze-spryskiwacze-spryski-maski-i5012862612.html

Druga sprawa. Moje mają wejście na 2 węże chyba, czyli co, intensywne i normalne? wrzucić trójnik i będzie ok?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wtedy trójnik i zaworki, bo będzie mieszał płyn między zbiorniczkami.

Oryginalnie zaworki masz w dyszach.

Ale o ile dobrze pamiętam, a nie chce mi się szukać (co to wolne robi z człowiekiem :mrgreen: ) to nowszych e60 były już zwykłe siurki montowane, więc patrz dokładnie żebyś siurków na siurki nie wymienił :mrgreen:

Opublikowano
nowszych e60 były już zwykłe siurki montowane, więc patrz dokładnie żebyś siurków na siurki nie wymienił :mrgreen:
Ja wymieniłem :) według mnie są lepsze niż mgłowe. Jeden sprysk daje cztery strumienie.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie wiem jak to wygląda z czterema strumieniami, ale różnica między mgłą a ori e39 jest kolosalna : ) Zwłaszcza przy tej pogodzie, gdzie praktycznie ciągle szyba ubrudzona.
Opublikowano
Ja wymieniłem :) według mnie są lepsze niż mgłowe. Jeden sprysk daje cztery strumienie.

Masz może jakieś numery tych sprysków 4-strumienowych od e60, żeby wiedzieć, jakich szukać? Mgłowe są może i fajne ale zarzucają mgłą tez i połowę dachu co przy sezonie letnim, kiedy auto umyte, nawoskowane nie jest zbyt fajne (zimą to pół biedy bo i tak auto raczej uwalone).

Pzdr.

Opublikowano

Masz może jakieś numery tych sprysków 4-strumienowych od e60, żeby wiedzieć, jakich szukać? Mgłowe są może i fajne ale zarzucają mgłą tez i połowę dachu co przy sezonie letnim, kiedy auto umyte, nawoskowane nie jest zbyt fajne (zimą to pół biedy bo i tak auto raczej uwalone).

Pzdr.

Z tego co pamietam, to te mgłowe nie sa już dostępne w aso - tylko 4 strumienie 7 046 060.