Skocz do zawartości

[E36]dziwny dźwięk silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, ostatnio mam problemy z silnikiem w mojej beemce. Tzn wszystko chodzi jak nalezy, pali jak trzeba tylko z okolicy kolektor dolotowy/glowica dochodzi dziwny dzwiek. Nie wiem jak to wyjasnic ale takie jakby pykanie zalezne od predkosci obrotowej. Przy wysokich dzwiek jest tak straszy ze wstyd jezdzic. czy ktos ma jakies pomysly co z tym zrobic? :?
Opublikowano
a występuje to tylko w czasie jazdy czy na postoju jak podkręcisz obroty to tez
Opublikowano
ja bym stawial na vacum
Opublikowano
  • Autor
od razu od uruchomienia, czy cieply czy zimny jest tak samo. dodam, ze silnik m43.
Opublikowano
Witam, a powiedz kolego czy ten dziwny dzwięk pojawił się nagle i jest na tym samym poziomie, czy stopniowo się nasila, bo ja miałem podobnie !!, zaczeło stukać właśnie z tych okolic o których mówisz i najpierw był to delikatny stukot który po tygodniu przerodził się w straszny łomot - okazało się że peknięty wał korbowy ::((, ale spokojnie, miejmy nadzieję że to zupełnie coś innego !!!
Opublikowano
  • Autor
wlasnie dziwne ale tak nagle i w zasadzie utrzymuje sie na tym samym poziomie, moc ma, jezdzi jak wczesniej tylko ten dziwny odglos, cykanie, pykanie czy jak tam zwal... :?
Opublikowano
Witam nie jestem na 100% pewien ale być może jest to dzwięk szklanek ale musiał byś poszukać jaki jest dzwięk i sobie sam ocenisz czy to Pozdrawiam
Opublikowano
M43...moc ma

poważnie? ahh, to musi byc cos z nim nie w porządku :twisted:

tak serio, to moze przepustnica zmiennego dolotu moze ci pykac, ale to raczej tylko na wolnych obrotach

miało być bezawaryjne;]

http://i50.tinypic.com/2005nv5.jpg