Skocz do zawartości

e39 523i M52, Alu ramki na zegary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym sobie zamontować do mojej e39 98r. aluminiowe ramki na zegary i mam trzy pytania odnośnie montażu ramek:

1) czy koniecznie trzeba zdjąć kleme z akumulatora, robił to ktoś bez zdejmowania?

2) jak myślicie, lepiej matowe ramki czy na wysoki połysk - które będą się lepiej prezentować, w modelach po lifcie montowali chyba matowe no i nie wiem co lepsze?

3) jak najlepiej poradzić sobie z tymi + przy rozkładaniu licznika bo nie wiem czy sam sobie poradzę, no i czy przy składaniu licznika + same wskakują na tzw. zatrzask czy jeszcze trzeba użyć jakieś magicznej techniki?

Opublikowano

z klemą to jest tak :

montowałem w trzech e39 i ani razu nie zdejmowaliśmy klemy

po wejściu do auta kłade klucze na telnej kanapie i mówia właścicielowi że może ich dotknąć dopiero po zamontowaniu licznika nazot w aucie -- całkowicie to wystarcza

z tym że dane komputera i zegarek Ci się wyzerują

no a co do + to najlepiej jak ktoś je przekręca a Ty starasz się rozchylać obudowe z boku - tak by już + nie zaskoczyły

a przy składaniu same zaskakują bez przekręcania

ważna rada : nie próbuj alu ramek kleić tylko je rozginaj !

tego porozginanego rantu nie będzie widać gwarantuja Ci to na 100% ale jak kapniesz na szybkę klejem to już tego nie wyczyścisz

Opublikowano

ok, dzięki

jeśli chodzi o klej to mam zamiar kupić ramki bez klejenia właśnie z zakrzywianym rantem z tyłu

tylko nie wiem czy mat czy połysk będzie lepiej wyglądał - widział ktoś z Was różnicę?

Opublikowano
dajan ma racje nie wolno używać kleju. Mówiłem to wszystkim którzy sie za to brali ale i tak dwóch kumpli pokusiło jeden jakimś zmazywaczem do paznokci to doczyścił a drugi ma paskudne plamy. Ja u siebie kleiłem przeźroczystym sylikonem i wyszło super, niestety trzeba zarezerwować sobie więcej czasu bo sylikon dość długo schnie i najlepiej montować następną ramkę po wyschnięci pierwszej. Dobrze jest robić to w rękawiczkach żeby nie umazać szybki ewentualnie przygotować sobie cos do jej umycia. Zanim to poskładasz sprawdź dobrze czy wszystko pasuje i czy jakieś pyłki nie zostały na szybce. Sory że pisze jak do głupiego ale wiem że jak człowiek to robi i cieszy się z efektu to później często o czymś zapomina.
Opublikowano

dziękuję za wszystkie rady

kupiłem ramki bez potrzeby klejenia, więc mam z tym spokój,

a jeśli chodzi o pyłki czy kurz to dobra rada-nie myślałem o tym i zwróce na to uwagę

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

sorry że tek późno odpowaiadam,

ramki kupiłem na wysoki połysk bez potrzeby klejenia,

namęczyłem się niemiłosiernie z tymi + ale udało się i efekt jest powalający - zupełnie odmienione wnętrze, polecam wszystkim

Opublikowano

A u mnie poszły jednak matowe ;)

Mat wyglądają tak:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img25.imageshack.us/img25/3452/img2345m.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img25.imageshack.us/img25/2152/img2346r.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img25.imageshack.us/img25/2444/img2347y.jpg