Skocz do zawartości

Za co odpowiedzialny jest lacznik stabilizatora?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdy skrecam na maxa w lewo to slysze jakies stukanie gdy ruszam,ale nie za kazdym razem ,najczesciej na nierownosciach i nie wiem czy nie jest to wina lacznika bo tak mi powiedzieli w serwisie.Mam pytanie za co on jest odpowiedzialny i czy to stukanie to moze byc jego wina :modlitwa:
Opublikowano
Jeśli stuka na nierównościach to w pierwszej kolejności łącznik stabilizatora a jak masz dziwne odgłosy przy skręconych kołach to przeguby
Opublikowano
Jeśli stuka na nierównościach to w pierwszej kolejności łącznik stabilizatora a jak masz dziwne odgłosy przy skręconych kołach to przeguby

a gdzie tam z przodu są przeguby??

Opublikowano

a gdzie tam z przodu są przeguby??

Sworznie to też przeguby - tyle że kulowe :mrgreen:

Opublikowano
Gdy skrecam na maxa w lewo to slysze jakies stukanie gdy ruszam,ale nie za kazdym razem ,najczesciej na nierownosciach i nie wiem czy nie jest to wina lacznika bo tak mi powiedzieli w serwisie.Mam pytanie za co on jest odpowiedzialny i czy to stukanie to moze byc jego wina :modlitwa:

Miałem ostatnio podobne objawy, miałem luz na prawym łączniku stabilizatora i na lewej tulei wachacza. Wymieniłem oczywiście obie strony i jest cisza...

Damy radę !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Stuki sa po skreceniu kol w lewo i slysze je po prawej stronie z przodu podczas jazdy na nierownosciach.Dzis wymienilem lacznik stabilizatora i nic sie nie zmienilo,dodam jeszcze ze nie ma zadnego stukania gdy jade prosto po wybojach a to chyba wyklucza wachacz?Dodam jeszcze ze mialem ostatnio dokrecana maglownice ale nie wiem czy to moze miec cos wspolnego.