Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam zamiar na wiosne doposazyc moie bmw w klimatyzacje klimatronik czy jest to mozliwe ja zalozyc u mnie gdzie nigdy jej nie bylo duzo jest z tym roboty jakis sugestje zwiazane z matazem :!:

pozdrawiam

jedynakk
Opublikowano
tez sie nad tym zastanawiem ale podobno duzo roboty + duze koszta jak nie masz czesci - musisz kupic druga chlodnice do klimatyzacja, nagrzewnica inna, do tego panel klimatronika no i cala instalacja, sporo roboty jest.

gdy pedzisz 270km/h to co widzisz przed soba to juz historia

Moja Kochanka - BMW 316

Opublikowano

Hej !

Poszukaj na forum. Kiedyś o tym pisałem.

Wcale nie jest aż tak dużo pracy pod warunkiem że lubisz troszkę pogrzebać w swoim autku i masz garaż / narzędzia i cierpliwość :)

Pozdr

M.K.

Opublikowano
Hej !

Poszukaj na forum. Kiedyś o tym pisałem.

Wcale nie jest aż tak dużo pracy pod warunkiem że lubisz troszkę pogrzebać w swoim autku i masz garaż / narzędzia i cierpliwość :)

Pozdr

M.K.

Widze ze kolega bardzo optymistycznie nastawiony do zycia :D Zalozyles u siebie klime automatyczna? Bo w moim odczuciu jest to duza rzezba i wcale nie wiadomo czy taki uklad przekladany z jakiegos innego BMW bedzie dzialal sprawnie i niezawodnie.

Opublikowano

Założyłem klimę IHKA ponad 1,5 roku temu. Wystko sprawnie i bez problemu. W prawdzie poświęciłem na to jakieś 2 dni by wszystko rozłozyć / złożyć ale od tamtej pory cieszę się chłodem / ciepłem nastawianym przez automat.

Na prawdę to nie takie straszne, trzeba tylko się przygotować do przekładki (mam na myśli wiązkę elektryczną klimy), wziąść relanium co by się nie denerwować przy składaniu deski (przynajmniej ja o ile pamiętam mocno się irytowałem skręcając środkowe jej mocowanie) i do pracy !

Pozdr

M.K.

Opublikowano
w moim przypadku koszta sa nie wielkie bo mam druga beemke na czesci wiec wszystko by bylo. ale z cierpliwoscia to raczej u mnie krucho jest :twisted2:

gdy pedzisz 270km/h to co widzisz przed soba to juz historia

Moja Kochanka - BMW 316

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Założyłem klimę IHKA ponad 1,5 roku temu. Wystko sprawnie i bez problemu. W prawdzie poświęciłem na to jakieś 2 dni by wszystko rozłozyć / złożyć ale od tamtej pory cieszę się chłodem / ciepłem nastawianym przez automat.

Na prawdę to nie takie straszne, trzeba tylko się przygotować do przekładki (mam na myśli wiązkę elektryczną klimy), wziąść relanium co by się nie denerwować przy składaniu deski (przynajmniej ja o ile pamiętam mocno się irytowałem skręcając środkowe jej mocowanie) i do pracy !

Pozdr

M.K.

Kolego właśnie zaopatrzyłem się w taki zestaw klimatronik i przygotowuję się do instalacji. W razie jakich braków mam możliwość dobrania co mi jeszcze potrzeba. I zastanawia mnie tylko jeden element a mianowicie zasilenie nagrzewnicy w płyn z obiegu chłodnicy. W wersji bez klimy są dwa króćce a w nagrzewnicy od klimy są trzy... O co w tym chodzi? Z czego wynika ta różnica.

Ps. Poszukuję osoby która potrzebuje się zamienić na sprężarki do e36. Mam sprężarkę pasującą do silnika M50 / M52 a potrzebuję do M43.

Opublikowano
Na pierwszy weekend montażu planuję montaż nagrzewnicy. Z tego co zdążyłem się rozpatrzeć to nigdzie nie mam przewodów od załączenia sprężarki i wentylatora na chłodnicy klimy. Czy ktoś może powiedzieć skąd powinny te przewody wychodzić??
Opublikowano
To życzę powodzenia jazdy przez cały tydzień aż do weekendu bez ogrzewania :D ;) Na pytanie nie znam odpowiedzi bo jeszcze się tego nie podjąłem ale licze na to, że będzie to ciekawy i wyczerpujący temat :)