Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

tak moge polecić , nie bedziesz oślepiał , jeździłem 1,5 roku i nikt mi nie mrugał , policja tak samo ,byłem bardziej zadowolony z nich niż z orginalnych które obecnie mam

e36 są lampy soczewkowe wiec spokojnie można xenony wkładać , nic ci się nie stopi , jak byś do plastikowych lamp włożył to tak , żarówki 10 lat wytrzymują a świecą nieporównywalnie lepiej od zwykłych

też sceptycznie na to patrzyłem ale kolega podjechał i zobaczyłem na własne oczy jak to świeci i od razu 2 dnia kupiłem takie same , tylko musisz wyregulować światłą bo napewno będą ci za wysoko świeciły , tak było u mnie , całość sam założyłem w 15 minut , banalne

dla mnie bezsensu jest renowacja lamp , cudowania z żarówkami , i tak nigdy nie zbliżycie się do światła xenonowego , xenon ma zupełnie inny snop światła , najlepiej zobacz jak u kogoś świecą ,

Hidy to xenony wiec nic nie imitują , xenonu nie pomylisz widać z daleka czy to xenon czy jakaś żarówka udająca xenon

jak ja kupywałem to zestaw kosztował 450 zł , ale nawet sekundy nie żałowałem zakupu , teraz chyba za 250 zł można kupić

o coś takiego

http://www.allegro.pl/item514662704_zx5_zestaw_hid_h7_6000k_8000k_xenony_ksenony.html

tylko niepamietam jaki rodzaj ale do żarówki się dostosowywało , odkąd masz xenony zapominasz o wymianie żarówek :)

Edytowane przez Rado_!

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

no tak, ale w compaccie nie ma soczewek:) w kazdym razie dziekuje za wszystkie sugestie.

bede sie musial przespac z tym tematem

"there's more to living than only surviving"
Opublikowano

to niezakładaj bo xenon ma dużą temp i ci stopi lampy, dlatego mówiłem że w e36tam gdzie są soczewki to najlepszy i najtańszy sposób by zrobić sobie super światła :)

ja zakładałem do e36 318i z 1992r

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

Cos czuje ze jak w Polsce jeszcze bardziej zaczna egzekwowac prawo, np jak w Niemczech to te HIDy beda na allegro po 15-20 zl uzywki :lol:

A jak znam panstwo i policje to zadnej okazji nie idpuszcza zeby zebrac wiecej $$.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
to niezakładaj bo xenon ma dużą temp i ci stopi lampy, dlatego mówiłem że w e36tam gdzie są soczewki to najlepszy i najtańszy sposób by zrobić sobie super światła :)

ja zakładałem do e36 318i z 1992r

Nic nie stopi bo to tylko 35W.

Ale jak nie masz soczewek nie zakładaj HIDów.

Idź w stronę dobrych markowych żarówek, powinieneś być zadowolony.

PS. HID, czyli mówimy o zestawie chińskich xenonów, czyli 2 przetwornice, 2 palniki + okablowanie. Nie mylić z żarówkami 2sz okrzykniętymi HID czy HID Effect!

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
Cos czuje ze jak w Polsce jeszcze bardziej zaczna egzekwowac prawo, np jak w Niemczech to te HIDy beda na allegro po 15-20 zl uzywki :lol:

A jak znam panstwo i policje to zadnej okazji nie idpuszcza zeby zebrac wiecej $$.

jeździłem 1,5 roku i to głównie po Warszawie i nigdy mi się policja nie doczepiła o nie , masz do wyboru albo jeździć po ciemku ze starymi lampami , albo wymienić na nowe albo założyć ksenony i mieć dobrą widocznośc w nocy i nie rozjedziesz pijaka lub pieszego , twój wybór

do mnie zawsze mogli się jeszcze doczepić o wydech i o nieregulaminową ich zdaniem kierownice , miałem atestowaną kierownice viktor z wszelkimi homologacjami , w niemczech była dopuszczona w Polsce już nie , wiec UE to jedno Polska rzeczywistość to drugie

w ostateczności nawet jak ci zabierą dowód to nie dramat , jak nie masz znajomego to wyjmujesz hidy , wkładasz zwykłe żarówki i po sprawie ,

ja liczyłem się z tym ale tak jak mówie przy wielokrotnych kontrolach nigdy się mnie przez 1,5 roku jezdzenia nie czepneli o to , zawsze możesz mówic że to ala xenon :)

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
Witam serdecznie. Zastanawiam się czy warto zainwestować dobre żarówki H1 ???

[...]

Lecz zastanawiam się, które z wymienionych modeli, dają na prawe białe światło o dużym natężeniu, oraz jak wygląda ich żywotność ?

Chcę poprawić widoczność na drodze, a nie się lansować podróbką xenonów ;-)

Jakie są Wasze sugestie ?

Oczywiście, że trzeba inwestować w dobre żarówki. I obowiązkowo 55 Watt, nie żadne podróby z niebieską żarówką. Praktycznie wszystko zależy od czystości reflektora - odbłyśnik, soczewka i klosz. Ja przeczyściłem i jestem nawet zadowolony (opis na forum :roll2: ). Miałem Philips-y i BlueVision były z nich najlepsze, miałem także i Osram. Z tych najlepsze okazały się NightBreaker. Nie dużo brakowało (zresztą nadal mam ochotę) abym założył HID-y. Po czyszczeniu lamp okazało się, że i te tradycyjne nie są takie złe. :mrgreen: Omijaj jedynie szerokim łukiem wszelkie Mega Super +1000% podróby, one są nic nie warte. Po za barwą nie mają nic wspólnego ze świeceniem.

A z żywotnością, to różnie bywa. Jednemu jedna żarówka świeci prawie rok a innemu taka sama 3 miechy. Zależy od stanu dróg (dołów, jam i innych wyrw), napięcia ładowania i szczęścia. ;)

nie jestem zadowolony z tych orginalnych xenonów świecą na poziomie normalnych lamp

Bo one mają świecić na poziomie tradycyjne lampy. Inaczej byś wypalał oczy innym użytkownikom. Pozbądź się matu klosza i będzie dobrze. :cool2:

to niezakładaj bo xenon ma dużą temp i ci stopi lampy

Nie nie powinno, jak to już ktoś wspomniał, to tylko 35 W i ma zdecydowanie niższą temp. pracy. Jak by setki założyć, to tak. Bosch ma jedynie metalowy odbłyśnik.

mówiłem że w e36tam gdzie są soczewki to najlepszy i najtańszy sposób by zrobić sobie super światła :)

Chyba tak, jeśli wszystko inne zawiedzie. :D

jeździłem 1,5 roku i to głównie po Warszawie i nigdy mi się policja nie doczepiła o nie , masz do wyboru albo jeździć po ciemku ze starymi lampami , albo wymienić na nowe albo założyć ksenony i mieć dobrą widocznośc w nocy i nie rozjedziesz pijaka lub pieszego , twój wybór

[...]

w ostateczności nawet jak ci zabierą dowód to nie dramat , jak nie masz znajomego to wyjmujesz hidy , wkładasz zwykłe żarówki i po sprawie ,

ja liczyłem się z tym ale tak jak mówie przy wielokrotnych kontrolach nigdy się mnie przez 1,5 roku jezdzenia nie czepneli o to , zawsze możesz mówic że to ala xenon :)

Dokładnie. Sprawę trzeba naprawdę dobrze przemyśleć. Jak zakładać HID, to tylko do soczewki a później to dobrze ustawić.