Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytanie mam o czym moga ostrzegac trzy pikniecia w BMW E36 325?

dzieje sie to w roznych sytuacjach nie jest tak ze tylko po odpaleniu czy 5 min po. jade i potrafi zapikac sobie 3 razy. na poczatku myslalem ze to temp minusowa tak jest ostrzegana ale ja wiem...niby jak zaraz po pikaniu nacisne na temp to miga np -3 stopnie. mam maxi OBC u siebie. co o tym myslicie??

Opublikowano
A może 15 sek przed pełną godziną ? Jest taka funkcja memo.

nie mam zegarka teraz ustawionego :P

moze faktycznie to temp. ale dziwne ze sie nie wyswietla zaraz po pikaniu.

Opublikowano

moze faktycznie to temp. ale dziwne ze sie nie wyswietla zaraz po pikaniu.

No właśnie - powinno ostrzegać kierowcę przy właczaniu silnika i odrazu pokazać, że temperatura jest niska - a nie potem - kiedyś tam, kiedy chce.

Opublikowano
Z tego co ja pamiętam to temperatura sygnalizowana była jednym długim gongiem a godzina trzema piknięciami, wiec nie wiem jak to jest u Ciebie.
Opublikowano
U mnie sa 2 krotkie pikniecia, przy uruchamianiu silnika i potem pojawia sie mrugajaca temperatura na wyswietlaczu... wiec wydaje mi sie to normalne. Podczas jazdy nic mi nie pika.
Opublikowano
U mnie sa 2 krotkie pikniecia, przy uruchamianiu silnika i potem pojawia sie mrugajaca temperatura na wyswietlaczu... wiec wydaje mi sie to normalne. Podczas jazdy nic mi nie pika.

no wlasnie a u mnie jest jedno pikniecie po odpaleniu i wtedy faktycznie mruga sobie temperatura na wyswietlaczu. a te trzy to cholera wie czemu.