Skocz do zawartości

mokre pod dywanikiem!!!!!!!!!!!!!!!pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zobacz w progu gumowy korek tzn. ten pod lewarek może nie masz od tego mi się robiło mokro po stronie kierowcy. Jak założyłem tągumę to wszystko ustało jak narazie.
Opublikowano
Mam to samo, ostatno pod wycieraczką znalazłem trochę wody :|. Ja jeszcze podejrzewam drzwi ale w tych warunkach pogodowych nie za bardzo chce mi się z tym bawić. Na razie wysuszyłem i zobaczymy.
Opublikowano
znajomy mial to samo tylko ze jemu regularnie podczas deszcze leciala woda do samochodu zwiedzil nascie mechaniko i kazdy wzial pieniadze a problem pojawial sie z kazdym padajacym deszczem... az w koncu sie zdenerwowal i ze znajomym mechanikiem zaczeli trzepac caly samochod i byla popekana masa gumowa uszczelniajaca sciane grodziowa
Opublikowano

Witam

A macie może szyber dach?? Ja miałem podobny przypadek i okazało się ze miałem zapchane odpływy od szyber dachu, odpływy znajdują się w rogach po jego otwarciu.

Opublikowano
Miałem podobnie w Lagunie. U mnie odkleiła się uszczelka przyklejona do drzwi od spodu. Kilka razy przytrzasnąłem ją drzwiami przy zamykaniu i popękała. Potem w czasie deszczu woda ściekała po drzwiach i przez popękaną uszczelkę leciało do środka. Jeśli mogę coś polecić to wstępnie dokładnie obejrzyj gumowe uszczelki naokoło drzwi, może przeciekać nawet przez małe pęknięcie.
Opublikowano
najczęsciej woda dostaje się do auta odpływem z szyberdachu któryś wąż spływowy jest zapchany i leci na około, ale bywają też przypadki ze sylikon uszczelniajacy taka masa którą jest wykończona karoseria w miejscu łączenia blach i objaw ten występuje bardzo często w autach bitych w przód, niestety ale jak sie podłużnica z słupkiem przy uderzeniu przemiesciła w kierunku do auta a następnie blacharz ją na ramie wyciągnął to w miejscach pokrytych masą na łaczeniach sylikon pęka i robią sie poważne szczeliny i pęknięcia przez które wali woda do auta litrami, proponuje otworzyć maskę i sprawdzić tą okolice przy podszybiu za amorem dać sobie czasu i dobrze to obejrzeć