Skocz do zawartości

Wspomagajaca pompa paliwa - MTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prawdopodobnie czeka mnie wymiana wspomagajacej pompy paliwa (znajduje sie ona mniej wiecej pod siedzeniem kierowcy) pod samochodem. Na allegro znalazlem w fajnej cenie taka pompe - jest to jakas firma MTM. I tutaj moje pytanie. Co to za firma ? Moza taka pompe kupic ? Moze ktos juz cos takiego kupil? Jaka jest jej zywotnosc i jak sie zachowuje auto po wymianie ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Prawdopodobnie czeka mnie wymiana wspomagajacej pompy paliwa (znajduje sie ona mniej wiecej pod siedzeniem kierowcy) pod samochodem. Na allegro znalazlem w fajnej cenie taka pompe - jest to jakas firma MTM. I tutaj moje pytanie. Co to za firma ? Moza taka pompe kupic ? Moze ktos juz cos takiego kupil? Jaka jest jej zywotnosc i jak sie zachowuje auto po wymianie ?

Pozdrawiam

a napisz za ile jest na allegro taka pompa bo nowa oryginalana w sklepie kosztuje jakieś 800zł więc nie wiem czy warto kupić jakaś podróbę chyba że za naprawde małą kase a jak już to poszukaj jakiegoś bardziej znanego producenta

Opublikowano
Z przesylka bedzie jakies 180zl ... szukalem boscha nowego jakiegos, ale albo drogo - 800zl albo ciezko z dostepnoscia

z tego co pamiętam to w oryginale jest albo pierburg albi siemens a napisz jak zdiagnozowałeś ze to właśnie ta pompa jest do wymiany?bo to nie jest pompa wstępna tylko wysokiego ciśnienia

Opublikowano
Na allegro znalazlem w fajnej cenie taka pompe - jest to jakas firma MTM. I tutaj moje pytanie. Co to za firma ? Moza taka pompe kupic ?

MTM to chińszczyzna - nie wiem jak to będzie tutaj ale jesli chodzi np. o przepływomierz MTM to jedne auta na nim chodzą a inne nie.

Pzdr,

P.S. Ja bym kupił oryginał i miał spokój na dłuższy okres czasu

Opublikowano
nie wiem czy można taniej kupić ale ja podałem cenę w przybliżeniu pracuję w sklepie z częściami i ostatnio taką pompę zamawiałem w hurtowni ale w tym samochodzie są dwie pompy więc pytanie czy na pewno trzeba wymieniać tą zewnętrzną
Opublikowano
pierburga może i tak ale czy siemensa? bo chyba takiej firmy była ta pompa co ostatnio zamawiałem,a co do allegro to zgadzam sie ze mozna tam czesto dostac czesci w super cenie :cool2:
Opublikowano

hej

na forum juz bylo troche o tych pompach i ludzie w wiekszosci odradzaja chinszczyzne

nie dosc ze glosno chodzi to jest jeszcze ryzyko ze padnie szybciej niz powinna a jak to zwykle bywa [ zlosciwosc przedmiotow martwych ] walnie ci gdzies na trasie i zaplacisz wiecej za holowanie

pozdr

Opublikowano
kolego ja jakies pół roku temu zaupiłem taką pompę z allegro właśnie za kwotę ok 180zł jak narazie działa zobaczymy ile jeszcze wytrzyma :lol:
Opublikowano

Ja swojego czasu mialem podobny dylemat. Zdecydowalem sie na jakis tam niby hiszpancki produkt WRC, jezdze juz z rok na tym i jest ok. W ASO za nowa pompe chcieli chyba jakies 560 zl, w sklepach nawet 900!!!

Jednak gdybym wiedzial wczescniej, swoja pompe oddalbym do regeneracji:

http://www.allegro.pl/search.php?string=bmw&us_id=7392330&country=1

Jesli pompa potrzeban jest na gwalt, wysylaja juz zregenerowana ze swoich "zapasow", a swoja im pozniej odsylasz.