Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy wie może ktoś z forumowiczów,czy można jakoś zaprogramować OBC,tak żeby po włączeniu zapłonu pojawiała się godzina,a nie temperatura?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie trzeba nic programować, jak jest na dworze poniżej 3,5stopnia Celsjusza, to masz ostrzeżenie że trzeba uważać na warunki drogowe dodatkowo sygnalizowane gongiem, w lato powyżej 3,5stopnia normalnie będzie godzina.
Opublikowano
kupić nowy oryginalny czujnik temp. i wymienić :) nie szukaj awarii bo one siadają po prostu. Poszukaj na allegro ja kupiłem za ok 70 zł

Te na allegro nie pasują - już to przerabiałem, na szczęście nie władowałem się w niepotrzebne koszta (tu jest inny nr katalogowy i troszkę inne gniazdo w tych z allegro, niby oryginalnych - wystarczy spojrzeć)

Wymieniłem czujnik, ale jak się okazało to problem był w instalacji.

Tak więc mam w rezerwie używany sprawny czujnik do e32 - kontakt PW lub gg.

Opublikowano
Nie trzeba nic programować, jak jest na dworze poniżej 3,5stopnia Celsjusza, to masz ostrzeżenie że trzeba uważać na warunki drogowe dodatkowo sygnalizowane gongiem, w lato powyżej 3,5stopnia normalnie będzie godzina.
Mam właśnie zepsuty czujnik temp.,albo coś z elektryką i dlatego zawsze wyświetla mi się -37 tak jak kolega napisał poniżej.Ale teraz już wszystko wiem,poprostu muszę naprawić czujnik.Dziękuję koledze za podpowiedź.Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę!
Opublikowano
mam w rezerwie używany sprawny czujnik do e32 - kontakt PW lub gg.

odezwe się do ciebie Hubert, w sumie planowałem naprawić to drobne niedociągnięcie u siebie, choć przez zime mógłbym jedynie kontrolować temp. w garażu (też OK) dowiem sie jak tam mój budżet, bo na razie pierwszeństwo ma barszcz i choinka :doh:

btw. mówicie że nr. części jest błędny dla tego czujnika w e32?

sprawdzał to ktoś z Real.OEM ?

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Opublikowano

btw. mówicie że nr. części jest błędny dla tego czujnika w e32?

sprawdzał to ktoś z Real.OEM ?

Sprawdzałem to na bmwfans.info, nr jest inny (nie wiem czy błędny, czy nie) niż znalazłem na allegro jako "oryginalny" do e32. W dodatku z wyglądu się troszke różnił (też kolorem :D )