Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy wie może ktoś z forumowiczów,czy można jakoś zaprogramować OBC,tak żeby po włączeniu zapłonu pojawiała się godzina,a nie temperatura?
Opublikowano
Nie trzeba nic programować, jak jest na dworze poniżej 3,5stopnia Celsjusza, to masz ostrzeżenie że trzeba uważać na warunki drogowe dodatkowo sygnalizowane gongiem, w lato powyżej 3,5stopnia normalnie będzie godzina.
Opublikowano
kupić nowy oryginalny czujnik temp. i wymienić :) nie szukaj awarii bo one siadają po prostu. Poszukaj na allegro ja kupiłem za ok 70 zł

Te na allegro nie pasują - już to przerabiałem, na szczęście nie władowałem się w niepotrzebne koszta (tu jest inny nr katalogowy i troszkę inne gniazdo w tych z allegro, niby oryginalnych - wystarczy spojrzeć)

Wymieniłem czujnik, ale jak się okazało to problem był w instalacji.

Tak więc mam w rezerwie używany sprawny czujnik do e32 - kontakt PW lub gg.

Opublikowano
Nie trzeba nic programować, jak jest na dworze poniżej 3,5stopnia Celsjusza, to masz ostrzeżenie że trzeba uważać na warunki drogowe dodatkowo sygnalizowane gongiem, w lato powyżej 3,5stopnia normalnie będzie godzina.
Mam właśnie zepsuty czujnik temp.,albo coś z elektryką i dlatego zawsze wyświetla mi się -37 tak jak kolega napisał poniżej.Ale teraz już wszystko wiem,poprostu muszę naprawić czujnik.Dziękuję koledze za podpowiedź.Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę!
Opublikowano
mam w rezerwie używany sprawny czujnik do e32 - kontakt PW lub gg.

odezwe się do ciebie Hubert, w sumie planowałem naprawić to drobne niedociągnięcie u siebie, choć przez zime mógłbym jedynie kontrolować temp. w garażu (też OK) dowiem sie jak tam mój budżet, bo na razie pierwszeństwo ma barszcz i choinka :doh:

btw. mówicie że nr. części jest błędny dla tego czujnika w e32?

sprawdzał to ktoś z Real.OEM ?

...

http://images.google.pl/url?source=imgres&ct=img&q=http://www.after-hours-japan.com/forum/download/file.php%3Favatar%3D2927_1256015996.jpg&usg=AFQjCNHOPvQjuY6a3NonAqZpEu-c86ARiw w benzynie!

Opublikowano

btw. mówicie że nr. części jest błędny dla tego czujnika w e32?

sprawdzał to ktoś z Real.OEM ?

Sprawdzałem to na bmwfans.info, nr jest inny (nie wiem czy błędny, czy nie) niż znalazłem na allegro jako "oryginalny" do e32. W dodatku z wyglądu się troszke różnił (też kolorem :D )