Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolezanki i koledzy

Mam taki maly problemik kupilem sobie CB radio i nie mam zbytnio pomyslu gdzie najlepiej je zamontowac w mojej e46 tak zeby bylo praktycznie w niczym nie przeszkadzalo i nie szpecilo.

Podajcie jakies pomysly gdzie macie u siebie (jak macie to zdjecia)

Z gory dzieki! :twisted:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w mojej e46 mam je swsadzone miedzy swoim fotelem a podłokietnikiem.Trzyma sie ciasno i nie wypada

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Ja wyjąłem ten schowek po lewej stronie kierownicy, wyjąłem klapkę i przymocowałem do wewnętrznej części schowka Unidena 520. jest bez klapki, wystaje w sam raz, tzn wyświetlacz i pokrętła, nie rzuca się w oczy wcale i jest pod ręką.
E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano
to ok daj je jak pisali wyżej ja akurat mam miedzy fotelem pasażera a podłokietnikiem czy tunelem środkowym wchodzi na wcisk jest problem z głośnikiem ale daje radę
Opublikowano
A ja mam takie dość banalne pytanie. Też mam tego Unidena i chciałem spytać jak najlepiej ustawić SQ i RF GAIN na trasie ? Jeśli można to podajcie ich położenie w formie godziny, tzn na której godzinie mają się znajdować kreseczki na pokrętłach. Z góry dzięki :P
Opublikowano
sq skręcasz max w lewo gain max w prawo teraz pewnie bedzie szumieć więc ustawiasz krecąc aż przestanie szumieć pokrętłem sq i tym regulujesz szumy ja mam gain cały czas max w prawo
Opublikowano
sq skręcasz max w lewo gain max w prawo teraz pewnie bedzie szumieć więc ustawiasz krecąc aż przestanie szumieć pokrętłem sq i tym regulujesz szumy ja mam gain cały czas max w prawo

Tak powinno się robić.

Ale ja przyzwyczailem się , że SQ (redukcję szumów) mam skręconą w lewo (tzn wyłaczoną) a RF Gain ustawiam sobie tak na 3/4 , czasem w połowie jeżeli w mieście jeżdżę. Używając SQ bałem się, że nie wszystkie info (nawet te słabej jakości, ale zrozumiałe) do mnie docierają, a mogłyby, gdyby nie SQ :wink:

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

Ustawienia SQ i RFGain zależą od konkretnego modelu. W jednym działają lepiej w innym gorzej. Dodatkowo ważna jest antena jedna sieje mniej inna więcej i inastalacja elektryczna w aucie też jest bardzo ważna. Generalnie silniki benzynowe są narażone na większe zakłócenia.

Używam legendarnego Presidenta Herberta i mieszam gałkami w zależności od terenu.

Może ktoś z was wie jak to zamontować bo przy moim radyjku uniden 520xl to maleństwo. Myślę nad rzepami technicznymi i zamontowaniu z boku kanału środkowego po stronie pasażera.

Dla mnie istotna jest możliwość szybkiego wymontowania radia bo drugiego takiego nie odkupię.

http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=494960212

Coś takiego tyle, że moje jest w stanie kolekcjonerskim.[/url]

Opublikowano
sam chciałem kupić takie radio ma świetne podświetlenie pod bmw ale ile sie namierzyłem to nigdzie nie włoże go a wszystko właśnie przez ten 1cm grubości wszystkie ciekawe radyjka mają gr.50mm wiec nadal zostałem z harrym już 5 lat dodam jeszcze od siebie że od lat 90 używam cb i miałem na koncie jeden mandat za niezapięcie pasów przez 18 lat nieźle co :)
Opublikowano
A ja mam takie dość banalne pytanie. Też mam tego Unidena i chciałem spytać jak najlepiej ustawić SQ i RF GAIN na trasie ? Jeśli można to podajcie ich położenie w formie godziny, tzn na której godzinie mają się znajdować kreseczki na pokrętłach. Z góry dzięki :P

Mam unidena 520 pro xl + president florida. SQ na godz 11, RF gain max w prawo. Caly czas tak samo i sie tym nie bawie. Zdaje egazmin takie ustawienie i w trasie, i tez w miescie. Mam cb zamontowane w tunelu od strony pasazera, auta sie zmieniały, a miejsce montazu cb to samo.

Wyglada to tak jak na tym zdjeciu z netu.

http://images23.fotosik.pl/112/ff622a115d3963c2med.jpg

Opublikowano

Dzieki bardzo koledzy za zdjecia musze sie przymierzyc do tych sposobow ze zdjecia talie rozwiazania wydaja sie najsensowniejsze !!

Dzieki Pozdrawiam :twisted: