Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sprawdziłeś ten w progu on jest w czarnej plastykowej obudowie i wygląda jak kawałek blachy jak go otworzysz.
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano

sprawdzilem i jest ok

dzis jak ciagalem na lince to zapalil ale jakos go zle przygazowalem i pozwlilem mu zgasnac.

i znowu nie moge zapalic

jak nic nie wymysle to jutro do piaseczna i znow koszty

Opublikowano

wczoraj z gerro sprawdzilismy komputer i jest OK

wiec dobre na 100% mam:

czujnik polozenia walu

sterownik

swiece

a iskry dalej brak

moze jakies nowe sugestie

Opublikowano
Rozumiem, że na zadnej swiecy nie masz iskry? z tego co wiem to do kazdej swiecy jest oddzielna cewka (wszytkie cewki na raz by nie padły). Może to banalne, ale sprawdź czy masz dobra masę na silniku.
Opublikowano

Witam

Jezeli Wszystkie sugestie maja dla Ciebie wartosc to sprawdz stacujke.Kiedys tak mialem w Fiacie kre3cilem krecilem i nicokazalosie .ze w momencie pracy rozrusznika stacyjka robila zwarcie i z iskry nici.

pozdrawiam

Opublikowano

Witam !

Ja tez jestem z Piaseczna , tylko ze nie ma mojego elektryka w lykend , zna sie chlopak i moze pogrzebac.

Ja bym sprawdzil alarm , bo cos mi sie zdaje ze on ci odcina zaplon.

Ja tez mam alarm i gaz i na alarmie nie odpalisz auta nawet na gazie !!!!

Kwestia podlaczenia alarmu.

Pozdrawiam

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
Opublikowano
Gdyby nie miał masy na silniku to raczej rozrusznik by wogole nie krecil a tutaj chyba koledze kreci tylko iskry nie ma.
Opublikowano
Tia , ale jak rozrusznik jest walniety i robi zwarcie to moze krecic , ale pobierac tyle pradu , ze nie starczy na cewki i nie bedzie palic, a alarm tez rozlaczy , podlacz drugi akumulator i sprawdz na dwoch , czy zapali , czy nie - a najlepiej poszukaj dobrego elektryka - mam dobrego w Piasecznie wiec daj znac jak bedziesz zainteresowany - pogadam z nim , czy sie podejmie- w mojej grzebal i przerabial instalacje elektryczna wedlug mojego pomyslu i wszystko dziala jak nalezy ( domykanie szyb z alarmu, swiatla autoamtyczne po odpaleniu auta z mozliwoscia wyalczenia , przerobienie alarmu itd)
Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
Opublikowano
pisalem ze samochod mam na gaz, w alarmie jest odciecie pompy ale co z tego kiedy jak przelacze na gaz to musi odpalic bo pompa .......

Kolego-nie koniecznie :?: U mnie jak siadła pompa to też miałem :evil: straszne problemy z odpaleniem :mrgreen:

Na gazie mozna było ale po podłączeniu ..na krótko,,, :!: -bezpośrednio-mechanik mi pokazał a sam też nie mógł znależć usterki. :twisted2:

Sprawdz POMPE. :hand: :hand:

ZYCIE JEST .... za KROTKIE!
Opublikowano

samochod naprawiony :lol:

zrobil to fachowiec z piaseczna (tel. 7570048 jest w polecanych warsztatach)

ale za nim napisze co bylo opisze jak mi naprawiali w warsztatach.

1. Klinika BMW na Łopuszańskiej - malo barkowalo i by trafil pech ze podczas jego prob ruszania kabelkiem samochod odpalił i stwierdził że to byla usterka dokrecil kabelek i 200zl :evil: zlodziejstwo w bialy dzien, niestety za 2tyg to samo dzwonie do kolesia ze zainkasowal kase a samochod dalej nie dziala. nic go to nie interesowalo nie ma reklamacji bo on to zrobil i bylo ok. poklucilem sie z nim przez tel bo co bede gadal z debilem ktory bierze kase i nie potrafi dobrze zlokalizowac usterki - jednym slowem KLINIKA BMW SUPER DROGA A ROBOTA NA ODWAL.

2. Awaria w Lubartwie koło lublina - stwierdzono uszkodzenie czujnika polozenia walu przypadek chcial ze po zalozeniu nowego odpalil. strata kasy na naprawe i czujnik. Zamontowalem znowu stary a nowy do pudelka tzn MAM DO SPRZEDANIA NOWY CZUJNIK POLOZENIA WALU.

3. Warszawa samochod znow nie dziala w koncu zaciagnalem go do Piaseczna naprawa trwala okolo 2-3godz zneloziono bezpiecznik na kablu zasilajacym komputer byl on pekniety raz stykal raz nie koszt naprawy 100zl :lol: to jest warsztat ktorego juz nie zdradze tel. 7570048

PS.

to nie ten bezpiecznik przy akumulatorze w czranym pudeleczku pod wykladzina