Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Staram sie dbać o moją BMW chce dla niej jak najlepszych środków czyszczących. Ale wiadomo ze te wszystkie firmy X nie zawsze sa dobre>nie moge np dobrego środka do czyszczenia kokpitu dobrać :mad2: Albo jakieś tłuste cholerstwo, albo tak jak jeden zmazywać mi zaczął te białe ikonki namalowane na przełącznikach np na kierunkach lub dzwigniach fotela.

I tak przypadkowo zajrzałem sobie do sklepy bmw http://www.bmw-shop.pl/go/_category/index.php?idc=3_46&visited=1&page=4 i oczom nie wieże jakie ich srodki są tanie :shock:

Za szampon z woskiem ok 36 zł!!! gdzie ja dałem 30 za jakiś której firmy nie pamietam. W prawdzie zły nie jest.

Ale moje pytanie jak sie te środki BMW sprawują? Używa ktoś?Prosiłbym o opinie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

Trochę kosmetyków BMW używałem więc się wypowiem (może przy okazji pomogę ;-) ):

- pianka oraz środek do pielęgnacji skór jest super

- środek do felg alu kupują nawet posiadacze innych samochodów bo jest podobno jeden z najlepszych na rynku

- woski - są lepsze na rynku , nano wosk nie jest zły

- Intensive (jak ktoś ma taką funkcję) nie mam porównania bo nie wiem czy są zamienniki - usuwa lepiej przyschnięte owady niż płyn do spryskiwacza

- koncentrat do tapicerki materiałowej (np. podsufitki) - bardzo dobry i nie zostawia zacieków.

-środek do pielęgnacji/konserwacji uszczelek gumowych -średni ale za to nie śmierdzi :-)

Reszty nie używałem bo i nie potrzebuję . Kupiłem ostatnio zestaw zimowy powiększony i jeszcze nie używałem więc się nie wypowiem :-)

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
- pianka oraz środek do pielęgnacji skór jest super

Mam skórę w bdb stanie i chciałbym, aby taka pozostała, dlatego szukam preparatu do konserwacji skóry.

Po głowie chodzi mi też TURTLE WAX Platinum Leather Cleaner & Conditioner :wink:

Czy używany przez Ciebie środek BMW powoduje, że skóra jest śliska, albo się błyszczy, czy raczej pozostawia oryginalny półmat?

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Czy używany przez Ciebie środek BMW powoduje, że skóra jest śliska, albo się błyszczy, czy raczej pozostawia oryginalny półmat?

Też tego używam i skóra jest po tym miękka i matowa, nie świeci się jak psu jajca :norty: Za to pozostawia w autku dyskretny zapaszek .... Zapaszek krowy jak mówi moja ślubna :lol:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Elegancki oryginalny półmat - a nie jak jakieś WYPLAKOWANIE :mrgreen:

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
voshon i trzastek - ale mówicie o piance czy o tym preparacie do konserwacji skóry? :)
E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
voshon i trzastek - ale mówicie o piance czy o tym preparacie do konserwacji skóry? :)

Pianka jest do czyszczenia a preparat do konserwacji skóry

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

witam,

a może ktoś mi coś poleci do polerowania carbonu?

mam trochę porysowany w okolicy przycisku do otwierania szyby kierowcy i chciałbym żeby wyglądał trochę lepiej

dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

Też tego używam i skóra jest po tym miękka i matowa, nie świeci się jak psu jajca :norty: Za to pozostawia w autku dyskretny zapaszek .... Zapaszek krowy jak mówi moja ślubna :lol:

Na rynku są do wyboru preparaty dające efekt matu lub połysku - kwiesia gustu. Używam również orginalnych kosmetyków (do cabrio) , nie było w zestawie co prawda mleczka do tapicerki skórzanej , ale polecam preparaty firmy Sonax. Również ładny efekt matu i przyjemny zapach.

Szampon z woskiem do mycia (orginalny) - polecam - brak zacieków. Co do preparatu do plastików , nie odczułułem większej różnicy, niż gdybym zastosował inny środek , no może poza świadomością że zapłaciłem za niego kupe kasy :wink:

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/