Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, macie jakas rade na perdzaca wycieraczke? Strasznie jest to denerwujace. Jadac nie wiecej niz 80km/h jest ok, stane na swiatlach i przy mniejszym opadzie deszczu juz tryka...tryka rowniez na "2 biegu" wycieraczek. Kiedys mi peklo mocowanie sprezynek ramienia wycieraczek i wymienilem na drugi "nowy uzywany" i od tej wymiany jest lipa. Gumki na piorach mam Bosha wiec chyba nie sa zle:) od strony pasazera jest wszystko ok. Teraz pomyslalem ze moze mam pokrecic ta srubka co to ja widac od gory na mocowaniu ramienia wycieraczki :?:
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

Powinienes tak dogiac ramie wycieraczki zeby wycieraczka byla dokladnie pod katem 90st do szyby. Jak terkocze podczas biegu "tam" to w jedna a jak podczas "spowrotem" to w druga ;) Mam nadzieje, ze dosc dobrze wyjasnilem.

W serwisach maja nawet special tool do tego.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
Powinienes tak dogiac ramie wycieraczki zeby wycieraczka byla dokladnie pod katem 90st do szyby. Jak terkocze podczas biegu "tam" to w jedna a jak podczas "spowrotem" to w druga ;) Mam nadzieje, ze dosc dobrze wyjasnilem.

W serwisach maja nawet special tool do tego.

dokladnie tak ... jezeli ramie jest zgiete to regulacja nic nie da.

warto tez zmienic wycieraczke lub nawet samo pioro ( njalepsze sa z motgum'u )

Opublikowano
Najpierw sprobuje ze srubka. Przed chwila patrzylem na te ramie i jak ja mam to ogarnac z tym katem 90st :?: tryka podczas "opadania" tylko.
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Krecilem srubka jak pisal Hubertus7er i pomoglo. Teraz czasami tryknie podczas opadania ale jest o niebo lepiej niz bylo. Teraz to tylko kwestia krecenia po kawalku :wink: az bedzie ok.
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano
Moi Drodzy miałem to samo w poprzedniej E32 i zaczeło sie to dziac tak prawie z dnia na dzien...wymienilem piora na nowe BOSCHA i było jeszcze gorzej.I pewnego dnia koles wymieniał piora w fordzie i wziałem od niego te stare gumki,oryginalne fordowskie,ktore wygladały calkiem solidnie,wzialem tylko na probe.Problem znikl od razu...juz ich nie zmienialem,tym bardziej,ze sciagaly idealnie.Mysle,ze tutaj tez jest problem jakosci gumy.Pozdrawiam.
Opublikowano
:shock: krecilem i krecilem az wkrecilem srubke dosyc mocno i nie tryka ale zauwazylem ze jak by mi wolniej wycieraczki chodzily. Mysle ze trzeba wybecelowac 120pln na Valeo i nie miec problemu. wczesniej takie mialem i bylo git przez 2 lata...a teraz chcialem zaoszczedzic i w rezultacie wydam wiecej.
Magia trzech liter - BMW