Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!! wsiadam dzisiaj do samochodu przekrecam kluczyk i samochod kreci ale po momencie tak jakby przepuscil rozrusznik ale dalej kreci tylko ze nie chce odpalic... (jestem w szoku) sprawdzam jeszcze raz... rozrusznik kreci ale silnik wogole nie chce zalapac z czasem zaczynac coraz bardziej lapac ale nadal nie chce odpalic.... myslalem ze moze sia zalal poczekalem ok 10min i znowu proba ale to samo... krecilem go az zalapal no i zalapal ale jak odpalil to tak jakby nie na wszystkie gary chodzilpo pewnym czasie wszystko sie ustatkowalo... Nigdy wczesnbiej nic takiego mi sie nie dzialo po prostu w szok sie wbilem jak moja beemka odmowila mi posluszenstwa...

- pompka paliwo podaje bo slychac

- przy odpalaniu kontrolka od trakcji gasla czyli silnik lapal ale nie chcial zalapac

Czy ktos wie co to moze byc??? w takich sytuacjach boje sie o inne czesci eksploatacyjne typu rozrusznik...

Opublikowano
sprawdz czy w wężu paliwowym nie ma powietrza jak sie tak dzieje to po pierwsze po drugie filtr paliwa był zmieniany? Po trzecie jak kolega wyżej pisze świece żarowe
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A sprawdzałeś czujniki temperatury?

I napisz czy masz tam gaz a jak masz to jaki?

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
nie mam gazu... od tamtego razu pali mi caly czas bez problemu tylko boje sie czy w zime mi sie tak nie bedzie dziac gdy bedzie mi pilnie potrzebny samochod wsiadea tu ....
Opublikowano

witam mam BMW 528 benzyna i dzis rano nie moge odpalic

mianowicie rozrusznik tak jak by krecil na przerywaczu ledwo obraca silnikiem i jak niby "przerywacz zaskoczy juz nie kreci"

czy to rozrusznik czy cos powazniejszego

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...