Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie. Walkowałem cale google i nic.

Problem typu:

Podlaczylem dzis furke pod kompa, wykasowalismy bledy i chcialem uruchomic domykanie szyb z kluczyka. CZyli jak sie przytrzyma guzik otwierania to szybki w dół, guziczek zamykania, szybki w górę. W kompie nie da sie zrobić takich magicznych sztuczek, ale slyszalem ze mozna zaprogramowac kluczykiem, 3 razy otwieranie, 3 razy zamykanie i juz?

Problem wynikl po chwili typu,ze....;) otwieranie z pilota dziala ale zamykanie juz nie. Przy naciskaniu guziczka do zamykania dioda w kluczyku swieci, oswietlenie sie zapala a drzwi nie zamyka :((

Wie ktoś co sie stało ? I czy z tymi szybami to tak mozna?

Pozdrówka

Opublikowano

pierwsze słysza

auto mam trzy lata i otwieranie i domykanie działa i z pilota i ze zamka

i nawet po wymianie bateri nie było z tym problemu

pierw zakoduj kluczyk ale normalnie w stacyjce

a następnie próbuj z otwieraniem szyb ale musisz po naciśnięciu chwilę poczekać

i spróbuj też ze zamka

Opublikowano

Witam. Zamykanie i otwieranie z zamka dziala. Jeśli chodzi o kodowanie, mechanik kodowal

1. Wlaczyc wylaczyc zaplon

2. wcisnac otwieranie

3. 3 razy zamykanie

4 wcisnac i puscic otwieranie

I nic.

Nie wiem co mam juz zrobic :/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

a wiec to co ty masz to ta funkcje idzie aktywowac z NCS, czyli otwieranie z kluczyka okien.. KOMFORTOFFNUNG_FB czy jakos tak sie nazywa ;)

i to ma praktycznie kazda beemka, zamykanie juz nie kazda bo to jest takie pakiet komfort jezeli chodzi o zamykanie...

z tym ze tego jeszcze nie opanowalem jak to aktywowac...

JAK, KTOS MA POMYSLY ???

Opublikowano
Z tego co ja sie doczytałem na forum to domykanie i otwieranie szyb z pilota to standart w e39 bo jak kupiłem samochód to też o tym nie wiedziałem a dowiedziałem się z tutejszego forum.po prostu trzeba dłużej przytrzymać przycisk od zamykania drzwi lub otwierania i szybki idą albo w duł albo w górę ale przyciski trzeba trzymać cały czas przy najmniej u mnie i wszystko działa :norty:
Opublikowano
Też mi się wydaje że taki bajer to był standard w E39 bo u mnie działa bez zarzutu domykanie i otwieranie z pilota wystarczy dłuzej przytrzymać guzik podobnie jak z kluczykiem w zamku!!! no chyba że poprzedni właściciel programował kluczyk
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
i to ma praktycznie kazda beemka, zamykanie juz nie kazda bo to jest takie pakiet komfort jezeli chodzi o zamykanie...

ee chyba nie :) ja nie mam pakietu komfortowego zamykania a moge zamykac szyby pilotem

Opublikowano
U mnie jest tak że jak przytrzymam otwieranie z kluczyka to i oczywiście otwierają się szyby ale jak chce zamknąć to nic się nie dzieje.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam Panowie. Walkowałem cale google i nic.

Problem typu:

Podlaczylem dzis furke pod kompa, wykasowalismy bledy i chcialem uruchomic domykanie szyb z kluczyka. CZyli jak sie przytrzyma guzik otwierania to szybki w dół, guziczek zamykania, szybki w górę. W kompie nie da sie zrobić takich magicznych sztuczek, ale slyszalem ze mozna zaprogramowac kluczykiem, 3 razy otwieranie, 3 razy zamykanie i juz?

Problem wynikl po chwili typu,ze....;) otwieranie z pilota dziala ale zamykanie juz nie. Przy naciskaniu guziczka do zamykania dioda w kluczyku swieci, oswietlenie sie zapala a drzwi nie zamyka :((

Wie ktoś co sie stało ? I czy z tymi szybami to tak mozna?

Pozdrówka

A nie masz przypadkiem slabej baterii w kluczyku? Bo wlasnie wtedy tak sie zachowywac bedzie.

Opublikowano
Dokładnie, wymień baterie w pilocie w moim przypadku nie mogłem zamknąć albo otworzyć (nie pamietam) auta z pilota, po wymianie było ok.
Opublikowano
A orientujecie się jak wymienić baterię w kluczyku i nie narobić sobie prolemów? Słyszałem, że jeśli operacji potrwa dłużej niż minutę kluczyk się rozkodowuje, trzeba go później zakodować, ale jak i gdzie to zrobić?
Opublikowano

otwieranie i zamykanie jest w każdym aucie o ile nie ma korbek ... :P

tylko cza nacisnąć guzik na pilocie lub przekręcić kluczyk i trzymać tak długo aż sie wszystko podomyka !

krótki impuls z pilota może otwierać szyby i je zamykać ale tylko wtedy jak auto ma sprawne czujniki zabezpieczające przed przyciśnięciem szybą np. paców

jeśli z guzika na drzwiach masz tylko zamykanie przy ciągłym trzymaniu guzika to i z pilota jest tak samo

a Kris programowanie kluczyka masz opisane w tym temacie pare razy

Opublikowano
A orientujecie się jak wymienić baterię w kluczyku i nie narobić sobie prolemów? Słyszałem, że jeśli operacji potrwa dłużej niż minutę kluczyk się rozkodowuje, trzeba go później zakodować, ale jak i gdzie to zrobić?

Kris ja u siebie wymieniałem bateryjki w 2 kluczykach(stary typ kluczyka) naraz i napewno zeszło dłużej niż minuta i nie miałem najmniejszych problemów z otwieraniem czy odpalaniem auta.

A tu masz link konkretnie do programowania klucza w serii 5 gdyby jednak coś poszło nie tak

http://www.programyourkeys.com/BMW_5-Series_Key_Remote_Control_Fob_Programming.html

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
nie ma krotkiego impulsa z kluczyka jak to napisales przycisk musisz trzymac tak dlugo az szyby i dach sie zamknie!!!!!! a co do kluczyka nie wszystkie sa kodowane wiekszosc e39 ma kodowane a e38 wszystkie
  • 1 miesiąc temu...