Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Bmw e36 318i 92r.

czy moge zmienić olej półsyntetyczny na pełny sytetyk?

zero wycieków oleju nic nie bierze

Edytowane przez demeter
Opublikowano
a dzieje sie cos niedobrego z twoim silnikiem ze chcesz zmieniac? Pelny syntetyk jest drozszy od polsyntetyku i istnieje ryzyko ze sie rozszczelni. Jesli wszystko jest ok to po co zmieniac.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano

teraz ganiam na półsyntetyku castrol magnatec

wszystko było cacy(wymiana była w grudniu ubiegłego roku)

a teraz jak mam przejechane na tym oleju 8 tys.to złychać zawory podczas odpalania

strasznie brudny ten olej i chyba szybko się zużywa więc chciałem wymienić na np.syntetyk

albo jakiś dobry półsyntetyk

co proponujecie

Opublikowano (edytowane)

usunięto

proszę o usunięcie powtarzających się postów był problem z serwerem i nabiło kilka takich samych postów

Edytowane przez demeter
Opublikowano

Auto z 92 roku-nie zmieniaj na syntetyk, spokojnie sobie może śmigać na dobrym półsyntetyku-mobila super S miałem, zmieniłem na Valvoline max life i silnik o wiele ciszej na nim pracuje, ale sporo więcej go spala :roll:

I teraz nie wiem już sam co wleje następny raz-kolega mi mówił że jak ELF wlał to zdecydowanie mniej go spala, co wy o tym oleju sądzicie półsyntetyk ELF :?:

Opublikowano
to dziwne swoja droga, ze Valvolina wiecej spala, bo powinien go spalac wlasnie mniej, przeciez efektem dzialania tego oleju powinieno byc mniejsze spalanie czy ubytki... u mnie jest wlasnie taki efekt
Opublikowano

Ja bym nie wlewał pełnego syntetyka. Wpisz w wyszukiwarce "olej" , poczytaj inne posty , jest ich cała masa.

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Kolego śmiało lej tego elfa bo w sumie to taki sam olej jak mobil czy shel bynajmniej ja tak mówię z doświadczenia bo miałem już te oleje jeden po drugim i za każdym razem innej marki z tym że zawsze półsyntetyki.

Żadnego z nich mi nie spalał ani grama a z każdego kanistra 4l zostały mi po 0,5l bo jakoś tak mam w m40 1.8 że włażi mi 3,5l oleju.