Skocz do zawartości

Zmiana oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Bmw e36 318i 92r.

czy moge zmienić olej półsyntetyczny na pełny sytetyk?

zero wycieków oleju nic nie bierze

Edytowane przez demeter

Opublikowano
Już jeden kolega z forum próbował tego w e30 też w silniku m40 ale nie wyszło z tego co pamiętam najlepiej :| jak znajdę temat to zapodam , pozdrawiam

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano
a dzieje sie cos niedobrego z twoim silnikiem ze chcesz zmieniac? Pelny syntetyk jest drozszy od polsyntetyku i istnieje ryzyko ze sie rozszczelni. Jesli wszystko jest ok to po co zmieniac.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
  • Autor

teraz ganiam na półsyntetyku castrol magnatec

wszystko było cacy(wymiana była w grudniu ubiegłego roku)

a teraz jak mam przejechane na tym oleju 8 tys.to złychać zawory podczas odpalania

strasznie brudny ten olej i chyba szybko się zużywa więc chciałem wymienić na np.syntetyk

albo jakiś dobry półsyntetyk

co proponujecie

Opublikowano
  • Autor
usunięto

Edytowane przez demeter

Opublikowano
  • Autor
usunięto

Edytowane przez demeter

Opublikowano
  • Autor

usunięto

proszę o usunięcie powtarzających się postów był problem z serwerem i nabiło kilka takich samych postów

Edytowane przez demeter

Opublikowano

Auto z 92 roku-nie zmieniaj na syntetyk, spokojnie sobie może śmigać na dobrym półsyntetyku-mobila super S miałem, zmieniłem na Valvoline max life i silnik o wiele ciszej na nim pracuje, ale sporo więcej go spala :roll:

I teraz nie wiem już sam co wleje następny raz-kolega mi mówił że jak ELF wlał to zdecydowanie mniej go spala, co wy o tym oleju sądzicie półsyntetyk ELF :?:

Opublikowano
to dziwne swoja droga, ze Valvolina wiecej spala, bo powinien go spalac wlasnie mniej, przeciez efektem dzialania tego oleju powinieno byc mniejsze spalanie czy ubytki... u mnie jest wlasnie taki efekt
Opublikowano

Ja bym nie wlewał pełnego syntetyka. Wpisz w wyszukiwarce "olej" , poczytaj inne posty , jest ich cała masa.

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Kolego śmiało lej tego elfa bo w sumie to taki sam olej jak mobil czy shel bynajmniej ja tak mówię z doświadczenia bo miałem już te oleje jeden po drugim i za każdym razem innej marki z tym że zawsze półsyntetyki.

Żadnego z nich mi nie spalał ani grama a z każdego kanistra 4l zostały mi po 0,5l bo jakoś tak mam w m40 1.8 że włażi mi 3,5l oleju.