Skocz do zawartości

Philips Blue Vision - opinie uzytkownikow?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Z gory przepraszam Modow i reszte forumowiczow :modlitwa:

Wiem ze jest juz podobny watek ale nikt nie napisal jak to sie sprawuje w praktyce. Bo tak sie zastanawiam czy sobie takich zarowek nie wlozyc. tylko chcialbym zapytac kogos kto je zalozyl u siebie czy warto. Jakie wrazenia, sila swiatla itp. A moze ktos dyponuje fotkami swojej Betty z takimi lampami?

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
witam powiem ci tak u mnie niema ma rewelacji z tymi zarowkami, tzn moze i daja wiekszy strumien swiatla,ale co do blue vision to raczej yellow vison :lol: ogolnie polecam ale tylko wtedy jak ci sie popala stare :D
Opublikowano

to nie są tanie żarówki, mają krótszy żarnik przez co światło jest mniej "żółte" - ale minusem takiego "zabiegu technicznego" jest znacznie krótsza żywotność...

zastanów się nad xenonem, BĘDZIESZ BARDZO ZADOWOLONY !

cena na dzień dzisiejszy "wynalazków" na allegro jest bardzo niska, oczywiście nigdy "Chińczyk" nie będzie świecił tak jak oryginał BMW, ale i tak polecam...

(do xenonów trzeba oczywiście odpowiednio dostosować przesłony w reflektorach !)

Opublikowano

ja takie żarówki założyłem do mercedesa B-klasy (soczewki) i jestem bardzo zadowolony. w porównaniu do zyklych żarówek philipsa dużo lepiej oświetlają drogę. patrzac z daleka lub pod pewnym kątem troche przypominąją ksenon ale tez bez przesady - nie wyglądają wieśniacko jak zenony z allegro. podsumowując: świecą bardzo dobrze, ale sa cholernie drogie. nie wiem jak z długowiecznością, bo jeszcze sie nie przepaliły - mam je pół roku ciągłej jazdy na swiatlach

ja bym polecał

Opublikowano

Dziekuje wszystkim za ich opinie. Chyba zaryzykuje i zaloze. Jesli mowicie ze nie ma cepelii na drodze, bo tego sie najbardziej obawialem. Raz sie zyje a co :P

Nie chce xenonow, szczegolnie tych z allegro. To juz jest jak dla mnie za duzo zabawy a i efekt moze byc rozny. Philips jak mi sie nie spodoba to najwyzej zmienie z powrotem na zwykle H1. Dzieki

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
a moz˙e by ktos´ zdje˛cia z tymi s´wieca˛cymi z˙aróweczkami wklei?, bo za mna˛ tez˙ chodza˛ od dawna ;)

Ja powinienem dostac je do srody. Jakby nikt do tej pory nie wklei to wrzuce jakies foto jak tylko zaloze....Tak sie jeszcze waham czy nie zalozyc Osram. Ale Philips to Philips a ta druga marka zle mi sie kojarzy jakos:mrgreen:

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Mam takie żarówki i jest tak:

Biel jest tylko gdy jest pochmurno/szaruga i w nocy/wieczorem

bieli nie ma w pełnym słońcu i w dniu z doskonałą widocznością.

O niebieskiej poświacie można zapomnieć.

Więc opłaca się kupić te żarówki jeśli często jeździsz wieczorami lub w nocy...

:?

Opublikowano

witam,

odnosząc się do Twojej prośby zamieszczam parę fotek (cykniętych na szybkiego)

http://img261.imageshack.us/my.php?image=img1393sf6.jpg

http://img243.imageshack.us/my.php?image=img1395sb8.jpg

http://img220.imageshack.us/my.php?image=img1397lf8.jpg

co do samych żarówek Philipsa BV to jestem z nich zadowolony.

tak jak napisał kolega wcześniej dają mocne białe światło. nawet w dzień fajnie świecą.

pomimo, iż na opakowaniu napisane jest "xenon effect" to o charakterystycznym ksenonowym kolorze musisz zapomnieć. ZDECYDOWANA BIEL.

wieczorem dobrze oświetlają drogę.

reasumując: polecam :D

Opublikowano

ja mialem te Blue Visiony ale zmienilem na xenony z allegro. Podpisuje sie pod tym co napisal bartiL

Jak chcecie na noc to kupcie Night guide czy cos takiego. Na Blue Visionach przejzezdzilem ponad rok i nie spalily mi sie. Caly czas na swiatlach, jakies 25tys km. Do tej pory mi swieca,bo niedawno sprawdzalem :P OGolnie sa ok. Ale troche drogie...

B M W
Opublikowano
na temat tych żarówek moge troche powiedzieć, bo miałem je w kilku autach i sprzedawałem przez dłuuugi czas, a wiec tak jesli ktoś szuka zwykłych zarówek które będą dawały ładne swiatło to BV takie są, daja białe światło, niestety na drodze widac tylko troche lepiej od zwykłych, natomiast auto prezentuje sie znacznie lepiej, żarówki padaja średnio co 4-5 miesięcy, trzeba sie przyzwyczaic do tego że 2x do roku trzeba je wymienić i niech nikt nie pisze że jeździ na nich 2 lata i niema problemu, wymieniłem cała sterte tych żarówek w kilku autach, obecnie mam od roku xenon z allegro HID 6000K i jest giiiit xenon +soczewka, dobrze ustawione lampy, ja widze doskonale, nie oślepiam innych więc ja osobiście polecam taki zestaw
Opublikowano
i niech nikt nie pisze że jeździ na nich 2 lata i niema problemu,

to co... wymyslilem sobie to :lol:

Nie wymienilem tych zarowek od poltora roku dopoki nie zmienilem na xenony. A zarowki te dalej swieca...

Znajomy jezdzil na nich rok i tez nie mial problemu,sprzedal auto i nie wiem czy swieca dalej...

Napewno zdarza sie ze zarowka tak szybko sie nie spali...

czasami zarowki pala sie po kilku tygodniach wiec zalezy to napewno wielu czynnikow... nawet to jak byla przechowywana...

B M W
Opublikowano
padaja średnio co 4-5 miesięcy

to chyba mocno na wyrost powiedziane

tak jak pisalem - poki co 6 miesiecy bez przepalonej zarowki (przy ok 22 tys. km /rok)

ja bym je chetnie zalozyl do swojej beemki ale szkoda mi kasy - lepiej zalać :8)

Opublikowano

miałem to samo non stop mi padały raz jedna strona raz druga w roku kilka ich wymieniłem i dałem sobie z nimi spokój

bracholek na nich przelatał ponad rok a od czego to zalezy to nie mam pojecia

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano

Też się zastanawiałem ale nawet sprzedawca w sklepie motryzacyjnym powiedział ze według testów ich czas życia jest o 40% krótszy a dużej różnicy w świeceniu nie ma a koszt sporawy lepiej 2 razy częsciej wymieniać zwykłe

co do xsenonwó z allegro to się nie wypowiadam brak homologacji brak systemu spryskiwania i poziomowania czyli oślepiasz wszytko do tego pierwsza kontrola i dowód baju baj bezsens

OPodstawa to dobre dobłyśniki jak masz 15 czy 20 letnie wyświecone odbłysniki to ci nic nie pomoże i trzeba wyczyścić albo lepiej kupić nowe

Nie ma to jak 760I 445 koni Rulez:)
Opublikowano

nie ma mozliwosci zebys oslepial kogos na ksenoncach jesli je ustawiles!!

co do spryskiwaczow to weszlo to od 2000 roku ze samochody wyposazone w xenony musza miec spryskiwacze. Niektore auta z przed 2000r maja xenony ORGINALNIE a spryskow nie maja!!

B M W
Opublikowano
nie ma mozliwosci zebys oslepial kogos na ksenoncach jesli je ustawiles!!

co do spryskiwaczow to weszlo to od 2000 roku ze samochody wyposazone w xenony musza miec spryskiwacze. Niektore auta z przed 2000r maja xenony ORGINALNIE a spryskow nie maja!!

100% potwierdzam !

jeśli ktoś twierdzi, że oślepiają xenony to może nie potrafi ich odpowiednio ustawić !

automatyczne poziomowanie działa tylko po przekręceniu kluczyka, a jeśli masz 80kg. w bagażniku to wystarczy je obniżyć tak samo jak zwykłe reflektory !