Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ludzie!To sie w pale nie miesci! :mad2:

Poraz drugi w zyciu kupilem czesc w IC i poraz drugi dostalem co innego!Chodzi tym razem o filtr paliwa do M40 .

Pojechalem sobie doIC na gorczewska 228 i poprosilem o filtr do mojego modelu.Fachowiec mnie wysluchal /podalemmu dokladne dane tzn rok i miesiac prod,model ,typ silnika i zaznaczylem,ze w tym roku dokonano zmiany od czerwca/kiwnal madra glowa zajrzal do katalogu i sprzedal mi Filtron jak sie okazalo o 50% szerszy niz moj.Poprzednim razem kupowalem uszczelniacz polosi do Golfa i tez dostalem co innego.

Czy do nich trzeba wozic czesci na pokaz.Teraz musz podjechac i wymienic albo odebrac pieniadze.Czy oni tak zawsze?

pozdrawiam

Opublikowano

Cześć, kiedyś często kupowałem u nich części (tez na górczewskiej) ale to było dawno. Ogólnie jest drogo i tylko jeden sprzedawca wydaje się być rzeczowy, inni nadaja sie do spółdzielni mleczarskiej lub innego pgr-u. Trzeba pytac o zamienniki bo proponują zawsze najdroższe. Przed zakupem warto sprawdzić ich ofertę na www, maja katalog z cenami. Znajomy ma 40% upust cenowy, niezłą mają narzut co? I tak pewnie jeszcze swoje zarobią.

Pzdr.

Opublikowano
mi tez dali nie ta czesc co mieli, matoly to sa,ale ja w poznaniu kupowalem, nie wiem czy im sie nie chce czy cos ale potrafia dac cos innego, co do cen to mi sie jednak wydawalo ze bylo tanio ale moze dlatego ze za duzo nie korzystam z takich sklepow
Opublikowano
mi sprzedali zle przewody WN do E30, no ale musze zwrocic im honor, po miesiacu dopiero moglem je wymienic w autku i kiedy okazalo sie ze nie pasuja od reki wymienili mi na poprawne

.: www.tuning-studio.pl :.

ALUFELGI * LAMPY * LUSTERKA * NEONY * STROBOSKOPY

HAMULCE * TŁUMIKI * AMORTYZATORY * SPRĘZYNY * FILTRY * OLEJE

Opublikowano

Cześć, wrzucę tu moja historyjke

ASO BMW Myśliwiec - Krasne k/Rzeszowa: zamawiałem przez telefon spinki łączące chłodnicę z nadwoziem

Pan pyta do jakiego samochodu?

- e34 m20 b20 odpowiadam

- ale jaka pojemność?

- m20 b20 e34 520

-dobra ale jaka pojemność?

... :duh:

W końcu zamówienie przyjął

Dodam tylko, ze jak zamawiałem droższe części dzwonili po kilku dniach. Teraz mineło już co najmniej dwa miesiące, dzwoniłem jeszcze po zamówieniu dwa razy ale juz nie będę.

Opublikowano
IC to nie ASO. Mają tysiące pozycji w setkach samochodów. Ciężko wymagać zapamiętania wszystkiego zwłaszcza że w np. w japończykach podzespoły zmieniają się co kilka miesięcy. Katalogi też pozostawiają wiele do życzenia. Jak sprawa nie jest jasna to najlepiej wziąć starą część i po problemie.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Witam

Dzisiaj pojechalem do nich i poprosilem o wymiane albo zwrot kasy.Po krotkim poszukiwaniu w katalogach znalezli odpowiedni /na oko tak mi sie wydaje/i zaspiewali 85pln!!!! oczywiscie filtron.O inne nie pytalem bo po co mam, sie denerwowac.Za ten wujowy zaplacilem 41,86 gr i tyle mi zwrocili.Bylem tez u Fotytaki sam Filtron to 78pln.

Pytanie ile kosztujea lepsze?!!!

pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Dzisiaj pojechalem do nich i poprosilem o wymiane albo zwrot kasy.Po krotkim poszukiwaniu w katalogach znalezli odpowiedni /na oko tak mi sie wydaje/i zaspiewali 85pln!!!! oczywiscie filtron.O inne nie pytalem bo po co mam, sie denerwowac.Za ten wujowy zaplacilem 41,86 gr i tyle mi zwrocili.Bylem tez u Fotytaki sam Filtron to 78pln.

pozdrawiam

Witam,

Nie wiem skąd takie ceny za filtr paliwa do Twojego modelu w tym IC :duh:

Ja kupiłem na Puławskiej 257 filtr Knechta i zapłaciłem, około 78 PLN. Mam E36 m44 motor, więc chyba aż tak wielkich różnic w cenie nie ma.

A co do intercars, jak nie ma się zniżek, to niektóre części są nawet droższe niż na Narbutta !

Pozdrawiam,

Rafał

Opublikowano
Witam

pozdrawiam

Dobre, dobre, filtr paliwa do Twojego auta kosztuje na Narbutta ok 50pln.

pzd.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Pozwolilem sobie odkopac temat.

IC to dno totalne. Może i mają duuużo części ale nie umieją ich dobierać. Dzisiaj stoczyłem kolejną walkę. Kupiłem drążek środkowy Lamfordera (czy jak to sie pisze), a po rozpakowaniu okazało się, że nie pasuje... :duh: . Co więcej To wcale nie był Lamforder... :shock: :mad2: Ale to nie koniec. Drążek nie był kompletny i w dodatku nosił ślady nakładania na auto... :evil: :evil:

Jakiś Cieć, co sie podał za kierownika sklepu jeszcze chciał mi wmówić, że oni mi sprzedali dobry, a ja sobie je podmienilem. Chamy... :!:

Koniec końców ustąpił...bo musiał... :twisted2:

Jedyne co uratowało sklep przed większą awanturą to miła Pani, która naprawdę chciała pomóc i która załatwiła mi właściwy drążek w ciągu 2 h...

Peace.

P.S. Wcześniej nie potrafili mi dobrac wycieraczek, mimo ze podalem im rozmiar i wszystko inne... :mad2: :mad2:

Aha. Jeszcze jedno. Obsługa w sklepach IC jest jeszcze z czasów PRL. Chamstwo i robienie wszystko z wielką łachą :!: Poza wspomnianą jedną Panią....Sklep w Wawie na ul. 11 LISTOPADA...

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano
dlatego części nowe warto kupować (w Wawie) na Koniecpolskiej -tam koleś zna się głównie na BMW

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Jezeli chodzi o IC to faktycznie dobierac nie potrafia, wiem to z doswiadczenia i zawsze trzeba jezdzic z czesciami na wzor!!
Opublikowano

Skoro piszecie o IC to też dorzuce,

akcja rozegrała się w IC w Gdańsku: dzwonie i pytam o tarcze hamulcowe do 525ix - gość oznajmia że mają na miejscu - trochę się zdziwiłem ale jadę.

Są, ale nie pasowały mi wizualnie, zabrałem je i ..... oczywiście nie pasowały. Zwymiarowałem stare i jade do IC - gostek powiedział, że ściągnie mi takie w ciągu 2 tygodni- ok. Po 3 tygodniach dzwonię i słyszę że jeszcze kilka dni bo już są w kraju, ale muszą zjechać na ich magazyn. po kolejnych 2 tygodniach dzwoni do mnie ten sam koleś i oznajmia, że nie są w stanie mi ich zorganizować - odebrałem zaliczkę i zadzwoniłem do WFK w Wejherowie. Następnego dnia mili Panowie z WFK wymienili mi tarcze,klocki itp.- wszystko od ręki przy kawce i w miłej atmosferze.

Wiem jedno do IC nigdy nie pojadę.

Pozdrawiam