Skocz do zawartości

Koszt planowania głowicy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, robie teraz planowanie głowicy z wymiana uszczelki i pompy wodnej, gosciu krzyczy 450e czy nie jest to za duzo, czy raczej umiarkowana cena? Robota z roczna gwarancja.
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
Planowanie glowicy to jest tylko jedna z koniecznych operacji wykonywanych podczas wymiany uszczelki pod glowica. Polega ona na szlifowaniu powierzchni styku z blokiem silnika celem idealnego jej przylegania. Koszt samego planowania to nie wiecej niz 50 zl jednak wymiana uszczelki pod glowica i pompy wody za 450 zl to umiarkowana cena. Sa drozsi i tansi
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Planowanie glowicy to jest tylko jedna z koniecznych operacji wykonywanych podczas wymiany uszczelki pod glowica. Polega ona na szlifowaniu powierzchni styku z blokiem silnika celem idealnego jej przylegania. Koszt samego planowania to nie wiecej niz 50 zl jednak wymiana uszczelki pod glowica i pompy wody za 450 zl to umiarkowana cena. Sa drozsi i tansi

Tyle ze autor tematu mowi o euro a nie o zl. A to juz roznica

Opublikowano
Napewno chodzi o 450 euro? Bo za te pieniądze to można się na innym rozejrzeć. Przystępna cena za planowanie głowicy to myśle że około 300zł.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
Tyle, ze ja mieszkam w Holandii i tu wszytsko drozsze, ale okolo 400-450e i w cenie mam: planowanie glowicy, wymiana uszczelki, sprawdzenie cisnienia w silniku, wymiana pompy wodnej, nowy olej, itd, itd....
Life is simple. Make choices and don't look back... zwłaszcza z BMW ;)
Opublikowano
jak na holandie to cena za wszystko bardzo przystępna.sprawdzenie głowicy(szczelnosci) i planowanie zdemontowanej i dostarczonej głowicy w polsce nie powinno przekroczyc 150zł,zadna szanująca sie szlifiernia(warsztat zajmujący sie kapitalkami itd.) nie wezmie wiecej co najwyrzej naciągacz lub cwaniaczek.
///M40pwr
Opublikowano

Dziwia mnie wasze wpisy. Kolega w warsztacie za samo planowanie zdemontowanej i rozbrojonej glowicy z proba szczelnosci liczy 90 zl.

Nie wiem jaki jest cennik, ale wiem, że w mieście którym mieszkam (około 100tys mieszkańców), żaden ceniący się mechanik nie wykona. Wszyscy wysyłają głowice do planowania do innych miejsc, bo nikt nie ma odpowiedniego sprzętu. Koszt planowania i sprawdzenia głowicy to około 300 zł u mnie w mieście. Po znajomości idzie załatwić za 250 zł – jak się zna mechanika i nie skasuje za to nic dla siebie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem jaki jest cennik, ale wiem, że w mieście którym mieszkam (około 100tys mieszkańców), żaden ceniący się mechanik nie wykona. Wszyscy wysyłają głowice do planowania do innych miejsc, bo nikt nie ma odpowiedniego sprzętu. Koszt planowania i sprawdzenia głowicy to około 300 zł u mnie w mieście. Po znajomości idzie załatwić za 250 zł – jak się zna mechanika i nie skasuje za to nic dla siebie.

Pozdrawiam

Juz bardzo duzo warsztatow posiada frezarko-tokarki. Ale wiekszosc, tak jak i moj kolega wysyła czesci do wyspecjalizowanych zakladow zajmujacych sie obrobka i regeneracja glowic. To ze napisalem ze liczy 90 zl mialem na mysli ze dolicza tyle do rachunku, a nie ze wykonuje te czynnosci samodzielnie. Poza tym dziwi mnie przeswiadczenie ogólu ze jak ktos jest tani to musi być partak garażowy jurek. A jak bierze sluszna kase to juz inzynier magister fachowiec. Ostrozenie z takim przekonaniem. Mozna sie szybko zdziwic....

Opublikowano
w szczecinie w 3 najlepszych(oraz najbardziej znanych) warsztatach szlifierniczych zajmójacych sie regeneracja,naprawą głowic i bloków cena planowania i sprawdzenia szczelnosci nie przekracza 150zł.nie wiem jak w innych bo tylko do tych trzech woziłem głowice i bloki.tak jak mówił czarny 316,czesto kasują jak za zboże tylko dlatego ze wiedzą ze ich juz pewnie drugi raz nie odwiedzisz :mrgreen:
///M40pwr
Opublikowano

Ja w piątek zmieniałem sam uszczelkę, głowica splanowana 0,28mm w silniku m10 318 koszt 60zł. Uszczelka 80zł niby ta grubsza 1,85mm, borygo 50zł i olej 96zł, śruby 30zł, skrzynka piwa i auto jeździ dalej.

Także jak byś dał mechanikowi to pewnie za 100 zł Ci tego nie zrobi.

Pozdro