Skocz do zawartości

wymiana wahacza i zawieszenia !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam,chcialbym sie dowiedziec jak stoi cenowo sworzen wahacza oraz zawieszenie do e46...wiem ze łacznik stabilizatora jest tani ok 30 zł..wahacze przod prawy i lewy to gdzies 100 zł za komplet, a za elementy zawieszenia ??byłem w serwisie to mi wywalili cene ok 850 zł za jeden!..hm..mozna gdzies taniej dostac te czesci?niedoprzesady mam lekkie luzy w prawym przednim kole ,nie to zeby zaraz mi sie auto rozkraczylo ale wole byc czujny i chetnie bym to wymienił zeby byc spokojnym...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
100 pln za wahacz ??? Skąd chłopie masz takie ceny ?? Kup mi 10 jak są alu np Febi w takiej cenie :norty:
Krzysztof
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
100 pln za wahacz ??? Skąd chłopie masz takie ceny ?? Kup mi 10 jak są alu np Febi w takiej cenie :norty:

Są, są w złomie u handlarza. :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No jak bym poszukał to pewnie za 70 pln kupie wahacz. Wole kupić coś pewnego i w sklepie żeby nie było problemów z gwarancją. Rozumie że każdy patrzy na koszty ale to co tanie przeważnie nie wytrzymuję trudów naszych dróg. Ja dużo jeżdżę i wolę nie wymieniać zawieszenia co 10 tysięcy.
Krzysztof
Opublikowano
No jak bym poszukał to pewnie za 70 pln kupie wahacz. Wole kupić coś pewnego i w sklepie żeby nie było problemów z gwarancją. Rozumie że każdy patrzy na koszty ale to co tanie przeważnie nie wytrzymuję trudów naszych dróg. Ja dużo jeżdżę i wolę nie wymieniać zawieszenia co 10 tysięcy.

a co ma do rzeczy miejsce zakupu? Na allegro oferuje sie IDENTYCZE czesci co w sklepie , od Meyle, lemforder po Teknorot. przliczysz sobie cene, przesylke i czas drogi czesci Sprzedawca -Ty

kupowalem rozne czesci- te ze srodkowej polki ale w rezultacie konczylo sie na drozszych markowych-jakosciowo nieporownywalnych czesci i byly tansze jednoczesnie identyczne do tych z InterCars- FOTA. a czas oczekiwnia na wizyte u mechanika pozwolil na dostarczenie mi przesylki.

Wiec chyba nie do konca masz racje, bo sklep na rogu ulicy nie uzna Ci reklamacji kiedy sworzen czy tuleja bedzie urzywana bo powiedza , ze uszkodzenie jest wynikiem zlego zamontowania lub uzytkowania.

Opublikowano
ja kupilem alu na allegro caly komplet czyli z tuleją za 220pln +przesylka

bangla do tej pory i jestem zadowolony

Kolego a kiedy ty ten wahacz zmieniałeś????

Jestem prawie pewein że jak pojeździsz rok to bedziesz miał ten szrot spowrotem do wymiany!!!

Ja niecały rok temu zmieniłem jesden wahacz kompletny za 400zl.

Tydzień temu wymieniałem już dwa. :mad2:

Ten który wymieniłem rok temu był w gorszym stanie niż fabryczny!!!

Wyłożyłem teraz troszeczkie więcej ale mam wahacze z ASO.

W dłuższej perespektywie to się opłaca!!I wieksza pemność.

Więc Koledzy myślę że jezeli chodzi o tego typu części które dość szybko się eksploatują na naszych poilskich drogach, jest lepiej zinwestować w sprzęt!!!!

A wracając do przedmówcy jeżeli kolego masz po 100 dobre wachacz eto i ja bym wziąl pare sztuk :cool2:

Opublikowano
oto link na aukcje z allegro , orginał nowe ,

Koło nowych to one może kiedyś leżały.

Mały teścik

Gość sprzedał ci w takiej cenie bo:

a) nie ma pojęcia ile kosztuje nowy oryginał?

b) postanowił zostać świętym mikołajem

c) nabija Cię w butelkę

Opublikowano

no proszę cię , ale jeszcze potrafie rozpoznać czy nowe czy używane jak moje stare wyciągnełem to jeszcze się przyglądalismy , orginału starego i orginału nowego , symbole te same , także nie wiem co za tym się kryje , ale jak już wspomniałem rok na tych wahaczah jeżdze i nie ma żadnych braków , nic nie puka i nie stuka , a rok po polskich drogach to już nie mało .

może to jakieś podróby , ale wtedy zasługują na pochwałe za trwałość .

:lol: :lol: :lol:

Opublikowano

Życzę Ci, żebyś miał rację, i niech służą jak najdłużej.

Był nawet na tym forum wątek o firmie z Poznania, sprzedającej na allegro niby nowe wahacze, a w rzeczywistości dobrze wyczyszczone.

Współczesna chemia i wszelkiego rodzaju myjki uczynią cuda, uwierz mi.

Wydaje się to po prostu nielogiczne, bo skoro nowy wahacz w serwisie kosztuje 600zł, nowy wahacz Meyle 350zł, to dlaczego na allegro nowy oryginał miałby być sprzedawany za 200?

Opublikowano
witam znam temat wachaczy z Poznania od podszewki.Mój tata prowadzi w Poznaniu sklep z częściami do BMW i zna tego gościa niejednokrotnie z nim wspópracuje gość naprawde dobrze regeneruje te wachacze jeżdzimy na nich ale nie są to nowe wachacze i dla laika wyglądają jak nowe co jak pisze w niczym ich nie dyskwalifikuje, ogulnie polecam je stosunek cenny do jakości wychodzi dobrze

było E-36 1,8 E-36 compakt 1,8d E-46 320dTa,jest E-46 330dt

http://www.bmwteam.pl

Opublikowano
...gość naprawde dobrze regeneruje te wachacze...

Nie twierdze, że robi to źle, ale nadal nie są to nowe wahacze na co wskazuje tytuł aukcji.

Opublikowano
...gość naprawde dobrze regeneruje te wachacze...

Nie twierdze, że robi to źle, ale nadal nie są to nowe wahacze na co wskazuje tytuł aukcji.

jak wymieni tuleje oraz sworznie na nowe to traktuje je jak nowe :norty: