Skocz do zawartości

Gdzie zamontowac CB???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moze troche banalne pytanie ale pól godziny siedzialem dzisiaj w swojej e46 i nie mam zadnego pomysłu gdzie zamontowac CB. Radyjko jest normalnych rozmiarow ale i tak nie wiem gdzie je upchnąc. Nie chce niczego wycinać, wiercic ani nic z tych rzeczy. Ma ktos jakies pomysly?

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
no tez o tym myslalem ale moje srednio sie miesci, musialbym jezdzic caly czas z otwartym schowkiem, i przeszkadzalo by to przy wsiadaniu i wysiadaniu, taki drobiazg ale w BMW mi sie nie widzi;/

MaCkoS

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
ja mam zamontowane pod podłokietnikiem (przykręcone do spodu podłokietnika). Nie rzuca się w oczy, nie przeszkadza, a jest w pełni funkcjonalne
Opublikowano

Polecam montaż w schowku po lewej stronie od kierownicy. Wystarczy wyciac otwor w obudowie schowka i mozemy miec radio CB schowane przed oczyma wscibskich zlodzieji.

President Harry II ASC miesci sie idealnie (z zapasem nawet) i jest w sumie bezobslugowe (ASC dziala).

Opublikowano
Ja polecam natomiat miejsce pod schowkiem na rekawiczki po lewej stronie. Plyte pod kierownica mozna latwo zdemontowac i do niej przykrecic uchwyt. Proporcje są bardzo dobre dla radia U520PRO radio jest wtedy "w miare" schowane, nie przeszkadza i nie zajmuje dodatkowego miejsca. Mozna takze wtedy pokusic sie o podlaczenie pod moduł swiateł coby wlaczanie radyjka bylo po stacyjce.

Xdrive

Koder

Opublikowano
Po lewej stronie kierownicy można zgadza się ale wygodniej jest obsługiwać CB ręką prawą, przynajmniej mi i większość ludzi woli jednak z prawej mieć.
Opublikowano

Zgadza sie - wygodniej jest po prawej stronie. Ale do lewej mozna sie przyzwyczaic :)

Zaletą montażu po lewej stronie jest przede wszystkim to, że radio jest schowane. Co w połączeniu z anteną Sirio Triflex/Tajfun daje całkowicie dyskretną instalację nie kuszącą nikogo ;)

Opublikowano
Ale mi sie tam nie mieści. Myślalem żeby tam zamontowac ale nie mam malutkiego harrego II tylko wielkiego midlanda i jak go tam włoże to nie idzie schowka zamknąc do końca i juz drażni. kots napisalał ze ma pod podlokietnikiem, niestety w e46 tak sie nie da;( podsufitka.. raczej mi pasuje do FH12 albo innej sCani;) chyba umiejscowie radyjko w schowku nad kolanami pasażera.. nie mam innej koncepcji;/ ewentualnie tunel środkowy..ale żona sie krzywi..;)

MaCkoS

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
Harry II tez sie nie miesci w tym schowku. Trzeba z tylu wyciac dziure i wepchnac radyjko glebiej.