Skocz do zawartości

drzwi w bmw i co może być przyczyna że troche sie muli??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie nieotwieraja sie drzwi tylne od strony kierowcy i niewiem jak to zrobić nawiew też niedziała niepuszcza ciepłego powietrza i mam jeszcze jedno pytanie moje bmw troszke sie muli i niewiem co może być przyczyną :( :( tego prosze o pomoc z góry dziękuje :D
Opublikowano (edytowane)

1. może spadło jakieś ciegno z rączki od otwierania

2. może centraly sie zablokował na tych drzwiach tzw podwojne ryglowanie

3. moze ciagnie gdzies lewe powietrze i jest taka mułowata sprawdz wszystkie przewody gumowe, łaczenia na przepustnicy itd itd

4. nawiew moze elektrozawory Ci sie zablokowały dlatego nie puszcza cieplego powietrza sa one w komorze silnika przy lewym amortyzatorze (obok ukl. kierowniczego)

Edytowane przez brokat_
brokat_
Opublikowano
mi kolego za to dmucha cieplym na szybe i nogi... a z kratek na konsoli zimne... zawór juz wymienialem i nic to nie pomoglo. nikt nie wie o co chodzi. zastanawiam sie czy to nie sterowanie strefa nie jest walniete
Opublikowano
Wujaw tak ma byc że na twarz leci orzeżwiające zimne powietrze,cobyś nie zasnął za kierownicą.

:lol: to tak jak niektórzy mówią ,że kierownica ma zciągać na prawo ...żeby nie pójść na "czołowe" tylko w razie zaśnięcia zjechać do rowu :?

Opublikowano
Wujaw tak ma byc że na twarz leci orzeżwiające zimne powietrze,cobyś nie zasnął za kierownicą.

:lol: to tak jak niektórzy mówią ,że kierownica ma zciągać na prawo ...żeby nie pójść na "czołowe" tylko w razie zaśnięcia zjechać do rowu :?

DAN-LZ długo jezdzisz tym samochodem?
Opublikowano
mi kolego za to dmucha cieplym na szybe i nogi... a z kratek na konsoli zimne... zawór juz wymienialem i nic to nie pomoglo. nikt nie wie o co chodzi. zastanawiam sie czy to nie sterowanie strefa nie jest walniete

to dobre.. widać ktoś nie czytał instrukcji obsługi.. była opcja z przełącznikiem na środkowym wlocie do zmiany na ciepłe ale to naprawdę bardzo rzadki przypadek niestety...

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
Miałem ten rzadki przypadek w swojej e-34 z automatyczną klimatyzacją.generalnie jest tak że cieple powietrze leci ze środkowego nawiewu dopiero jak regulacja temperatury jest ustawiona na max.
Opublikowano

to dobre.. widać ktoś nie czytał instrukcji obsługi.. była opcja z przełącznikiem na środkowym wlocie do zmiany na ciepłe ale to naprawdę bardzo rzadki przypadek niestety...

Ciesze sie w takim razie, ze mam ów wlasnie rzadki przypadek.

A swoja droga powinno tak byc we wszystkich, i najlepiej z tylu rowniez.

Pozdrawiam
Opublikowano

Wiem ze na srodku jest regulacja ale to nie o to chodzi. Moge miec uawione na srodkowym i na strefie zimne powietrze a i tak na szybe i nogi idzie gorące

Opublikowano
DAN-LZ długo jezdzisz tym samochodem?

...od września 2003 roku. Szczerze mówiąc, to sądziłem ,że napisałeś z tym zimnym powietrzem tak dla żartów :worried: a teraz odnoszę wrażenie...że naprawdę dmucha Ci środkowym nawiewem tylko zimne...współczuję.Przecież przez to można sie stale przeziębiać :shock:

U mnie dmucha bardzo ciepłe, tak jak w reszcie nawiewów. Mam między kratkami jeszcze pokrędełko niby ciepło/zimno. Pozdrawiam.

Opublikowano
Miałem ten rzadki przypadek w swojej e-34 z automatyczną klimatyzacją.generalnie jest tak że cieple powietrze leci ze środkowego nawiewu dopiero jak regulacja temperatury jest ustawiona na max.

Nie prawda u mnie nie trzeba dać na max ciepłe żeby leciało ciepełko z nawiewów centralnych. Co do rzadkości to dla mnie rzadkością są nawiewy bez regulacji po środku. Raz w życiu coś takiego widziałem u "rozbieracza" tych rupieci.

http://bmwe32.masscom.net/johan/center_vents/center_vents_v1.1-1.html

Jacyś odważni do sprawdzenia tej opcji? :mrgreen: