Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio zauważyłem, że w moim e34 nie opuszcza się elektryczne tylna szyba. Gdy nacisnę przycisk opuszczania szyby to słychać w tych drzwiach tylko delikatne pyknięcie, a szyba ani drgnie. Czy miał już ktoś coś takiego? Co tam się mogło stać? Jutro zamierzam zdjąć boczek i zajrzeć do środka. A może wiecie na pewno co tam się mogło popsuć? Jak to sprawdzić? Ewentualnie co trzeba kupić? Dodam, że wszystkie szyby chodzą po woli tak jakby coś stawiało im opór. Czy to normalne?

Opublikowano
Powodem może być zwarcie lub przecięty kabel (ja tak przynajmniej miałem). Musisz całą wiązkę w tym wypadku obejrzeć. Lewe napięcie szło do sterownika i blokował silnik
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
Czasami jak zawiesi mi się silnik od opuszczania szyby w drzwiach kierowcy to też tylko słychać pyknięcie. U mnie wystarczy otworzyć drzwi, następnie nacisnąć i przytrzymać przycisk od opuszczania szyby i zamknąć drzwi.
Opublikowano
na pewno spalił? może tylko szczotki się starły

W srodku w silniku bylo czuc spalenizne a jak go wybebeszylem to w kilku miejscach w uzwojeniu bylo czarne. Poza tym mialem tani silnik na wymiane tak wiec nie chcialo mi sie bawic:)

Opublikowano
Czasami jak zawiesi mi się silnik od opuszczania szyby w drzwiach kierowcy to też tylko słychać pyknięcie. U mnie wystarczy otworzyć drzwi, następnie nacisnąć i przytrzymać przycisk od opuszczania szyby i zamknąć drzwi.

Panowie, rewelacja - TO DZIAŁA

Jak u kogoś słychać, że silniczek opuszczający szybę się zablokował to polecam wypróbować tą metodę. Ja dziś rano wypróbowałem i działa. W końcu otwiera się szyba i to bez rozbierania boczka !!! :)

Yco, dzięki za radę.

Może by to wrzucić do Zrób To Sam ?

/Andrzej

"Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane" - JKM

!!! ZOBACZ MOJE AUKCJE !!!

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
odgrzeje troche temat... mianowicie w E34 nie dzialaja mi obie tylne elektryczne szyby... sprawdzalem bezpiecznik pod maska i jest ok. Ma ktos moze jakis pomysl? bo nie widzi mi sie chwilowo rozbieranie boczka...