Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponawiam pytanie bo zamiescilem je poprzednio w nieodpowiednim dziale( wydawalo mi sie , ze umiescilem go tam gdzie byc powinien-ale MODERATOR mnie uswiadomil)

Mam kilka "dodatkow " z ktorymi wczesniej nie obcowalem na codzien i chcialbym sie dowiedziec co nieco o nich.

DSC ||| jaka jest roznica odczuwalna dla mnie kierowcy w porownaniu z DSC ?( zanznaczam , ze wiem do czego ten system sluzy i jak dziala)

Mam czujnik deszczu, kiedy kropil deszcz dzwignia wucieraczej byla w pozycji ZERO nie bylo reakcji pior, ustawia sie to w jakis sposob czy moze fizycznie czujnika NIE MAM?!

Mam czarny wielkosci pudelka zapalek , plastikowy kwadracik w gornym [prawym ropgu szyby przedniej, co to jest i jakie moze spelniac zadanie?

Ostatnie pytanie , zamek rygluje drzwi po przekroczniu jakiejs tam predkosci, kiedy silnik gasze i wyjmuje kluczyk ze stacyjki drzwi sa dalej zaryglowane. Otwarcie nastepuje po nacisnieciu przycisku na tunelu srodkowym lub 2 razy ciagne klamke. Tak jest czy moge to zmienic.

Mam chyba z 6 ksiazek od auta, ale nie rozumiem jezyka tech. niemieckiego i nie moge rozgrysc tych spraw.

Podpowiedz......... :oops:

Opublikowano
Co do czujnika deszczu to musi byc w pozycji 1 czyli czasowe przecieranie. Gdy niema deszczu nie powinno przecierac szyby i czekac na deszcz :mrgreen: W pozycji 0 nie dzialaja wycieraczki bys mogl wjechac np do myjni
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
co do ryglowania drzwia da to sie zrobic osobiscie mam tak jak Ty ale znajomy w golfie ma zrobione taz ze jak gasi silnik rygielki wyskakuja i drzwi otwiera sie jednym posiagnieciem klamki

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Z tym ryglowaniem to czytałem na forum ze da się programowac przez komputer- moze mozna programowac różne opcje.
Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
O to juz wiem jak dziala ten czujnik deszczu:)

co do zamknietych drzwi- w seacie ojciec ma tak ze po wyjeciu kluczyka czy zagaszeniu silnika drzwi otwieraja sie a Seat to czysty golf.....ale co z BMW?

Pozycja 1 i masz taka dzwigienke(suwak) ktora mozesz regulowac do gory badz na dol tam wlasnie ustawiasz czulosc czujnika

Opublikowano

co do zamknietych drzwi- w seacie ojciec ma tak ze po wyjeciu kluczyka czy zagaszeniu silnika drzwi otwieraja sie a Seat to czysty golf.....ale co z BMW?

Pozycja 1 i masz taka dzwigienke(suwak) ktora mozesz regulowac do gory badz na dol tam wlasnie ustawiasz czulosc czujnika

czyli reasumujac ten czujnik deszczu to hała mała bo normalnie na pozycji 1 ustawimy wlasnie przez siebie cykl wycieraczek. To po co ten czujnik :|

Opublikowano

czyli reasumujac ten czujnik deszczu to hała mała bo normalnie na pozycji 1 ustawimy wlasnie przez siebie cykl wycieraczek. To po co ten czujnik :|

Też myslałem ze to niepotrzebny bajer, ale jak pojezdzisz troche z czujnikiem deszczu i przesiadziesz sie do auta bez to dopiero zauważasz roznice co ona robił...:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie!

Co do czujnika deszczu to w poz. 1 załączacie i tyle. Natomiast zabawa regulatorem częstości powoduje że wycieraczki przechodzą w tryb pracy przerywanej której częstotliwość reguluje się pokrętłem (czujnik deszczu przestaje dobierać częstotliwość).

DSC 3- to po prostu kolejna wersja systemu.

Ryglowanie- mam tak samo. Ustawia się przez kompa.

Paweł Sitek- ściągnij sobie manual PL w pdfie do E46- Dunaj2 zamieścił chyba w dziale Zrób to sam.

pozdrawiam

Paweł

• Członkowie klubu
Opublikowano
Co do czujnika deszczu to w poz. 1 załączacie i tyle. Natomiast zabawa regulatorem częstości powoduje że wycieraczki przechodzą w tryb pracy przerywanej której częstotliwość reguluje się pokrętłem (czujnik deszczu przestaje dobierać częstotliwość).

Nie do końca. W aucie z czujnikiem, pokrętłem reguluje się jego wrażliwość. Tak przynajmniej mówi instrukcja :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png