Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Problem jak w temacie. Szukałem, ale o dziwo nic nie znalazłem. Ktoś miał taki przypadek? Co sprawdzić? Na co zwrócić uwagę? ABS działa, więc odpada czujnik. Dzięki z góry.

było:

e30 2,0i touring /e30 1,8i coupe /e30 2,5i sedan / e36 323i coupe / e39 523i sedan / e39 525i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź linkę od ASC czy siedzi w prowadnicy i czy nie pociąga za dźwignię. Bardzo często to jest powodem.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Dzięki, sprawdzę napewno. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakąś sugestię to piszcie - im więcej pomysłów tym lepiej :) Pzdr

było:

e30 2,0i touring /e30 1,8i coupe /e30 2,5i sedan / e36 323i coupe / e39 523i sedan / e39 525i

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich

Mam ten sam problem, po włączeniu zapłonu asc nie gaśnie, kolejne włączenie zapłonu powoduje załączenie systemu i działa albo po kilku kilometrach kontrolka się zapala, abs jest sprawny.

Gdzie jest konkretnie ta linka.

pozdrawiam

Opublikowano
Ona jest od regulacji przepustnicy, szukaj w tamtej okolicy. ASC ma za zadanie w przypadku ślizgania się któregoś z kół napędowych "zdjąć gaz", czyli przymknąć przepustnicę poza Twoją wolą :mrgreen: tak, aby zmniejszyć moment napędowy na kołach.

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
jak stoisz przodem do samochodu to masz po prawej stronie, linka idzie od takiego silniczka do przepustnicy (tak mi się wydaje bo ja mam ten silniczek w bagażniku - wymontowany)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po południu (bardziej wieczorem) po odpaleniu furki, lampka asc zgasła i 200 km wszystko OK. Czyli co ? Styki kompa ? Popsikać WD40 ?

pozdrawiam

Mariusz

PS.

Lubię ten samochód. :-)

Opublikowano

tu ta linka

http://images31.fotosik.pl/14/2f124009a4904a23med.jpg

a raz jak jechałem na tempomacie to odczepiła się linka gazu ...

Opublikowano

witam

Linke sprawdziłem i widać jest wszystko ok. przyczyna była chyba inna.

Prawdopodobnie wina była w ciśnieniu w kołach, po sprawdzeniu i wyrególowaniu wszysto jest ok.

Nie do końca jestem przekonany ze to wina cisnienia w kołach ale jak narazie po trzech dniach jest ok

pozdro

Opublikowano
Naj czestrzym powodem jest ta linka, jak kupilem moje bmw tez sie swiecila kontrolka od asc, i powodem byla linka ktora lekko spadla z tej plastikowej prowadnicy... nałożyłem i śmiga wszystko dziala jak należy.
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
ale abs odbija za szybko tzn.tak jak by bez wyraznego powodu?jak by byl b,za bardzo czuly?i kontrola sie pali?na bank sensory brudne niewiele kosztyje czeszczenie
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Ja mam podobnie któregoś dnia doładowywałem akumulator i po wyjeździe z garażu zapalił się żółty trójkąt od ASC na tablicy zegarów.Próbowałem tym przyciskiem na dole od ASC coś zrobić ale nie reaguje on i dioda przy nim się nie zapala................czy miałby ktoś inny pomysł na to?

Wszystko opisane w postach powyżej ze sprawdzaniem linki itd się nie sprawdziło

Opublikowano
Ja mam ten sam problem w E46. Jak za szybko odpale auto niepoczekam aż mi zgaśnie po włączeniu kluczyka na pozycji II to sie świeci po odpaleniu i niema szans nie zgaśnie! Więc musze zgaśic i jeszcze raż odpalić! jeSli miał ktoś taką przypadłość prosze się wypowiedzieć.