Skocz do zawartości

miauczenie przy kręceniu kierownicą...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pada maglownica albo pompa wspomagania? Kota nie rozjechałem.... :wink: ??
Tomek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam cos podobnego gdy krece kolami na postoju... U mnie bardziej to glucho buczy niz mialczy.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdzie mozna sprawdzic stan plynu/dolac plynu. (...) Wiem, nie uzylem opcji szukaj :roll2:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Gdzie mozna sprawdzic stan plynu/dolac plynu. (...) Wiem, nie uzylem opcji szukaj :roll2:

Nie wiem jak w przypadku Twojego silnika, być może jest gdzie indziej, u mnie jest po prawej stronie (stojąc przodem do auta) czarny zbiorniczek wielkości mniej więcej kubka, na korku napisane jest "atf coś tam coś tam" a miarka jest przyczepiona do korka.

W tym temacie masz zdjęcie tego zbiorniczka http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=454285

Opublikowano

Generalnie popmy wspomagania luia sobie czasem popiskiwac itd.

Nie zawsze sa juz "padniete" - najczesciej jezdza tak jeszcze dluuuugo.

Pamietam historie znajomego - w Vectrze B wkur... go popiskiwanie pompy - wymienil na uzywke, ktora byla cicha, ale... po 2 tygodniach padla calkowicie.

---------------------------------------------

Stereo install build progress - 40% (jest plan, kable leza, wzmaki wisza, sub juz gra, radio siedzi, slupki maja ksztalt, tweetery graja...)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
AFT cos... Tak, pamietam, ze dlugo przygladalem sie zbiorniczkowi o podobnym opisie :P zastanawiajac sie co to? ;) Tylko odbiore malenstwo z serwisu i dolewam. Drogie ten olej?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Ja miełam to samo, do tego u mnie sadziło płynem ze zbiorniczka - jak się okazało zacierała się pompa. Regeneracja nieopłacalna - nowa pompa 350zł. A momentami myślałem już że coś mi się wkręciło w tryby i wyje :mrgreen:
Opublikowano
AFT cos... Tak, pamietam, ze dlugo przygladalem sie zbiorniczkowi o podobnym opisie :P zastanawiajac sie co to? ;) Tylko odbiore malenstwo z serwisu i dolewam. Drogie ten olej?

litr chyba ze 30zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

litr chyba ze 30zł

O ja... :duh: :mad2:

Zaraz zamawiam.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

witam

pytania do kogoś kto ma juz doswiadczenie w wymianie płynu od wspomagania:

1.czy zeby zlac stary plyn wystarczy odlaczyc wezyk od pompy czy trzeba jeszcze cos przedmuchiwac?

2.gdzie mozna zlokalizowac info na temat ilosci tego plynu do wlania?

3.jaki plyn polecacie i czy trzeba lac tej samej marki jaki był wlany wczesniej?

4.no i na koniec czy cos waznego musze wiedziec przy zmianie zeby nie popelnic bledu?

z gory dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam