Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wczoraj stalm sie szczesliwym nabywca e-39 z 97 roku niestety jest troche zaniedbana i chcialbym doprowadzic ja do stanu uzytkowego. zaniepokoily mnie w niej dwie sprawy mianowicie przy przyciskach od klimy ciagle dochodzi dziwne burczenie, nie mialem jeszcze do czynienia z klimatyzacja wiec jestem zielony w tym temacie a droga sprawa to taka ze na zegarach pod przebiegiem pokazuje mi temp. -40 stopni Z gory dzieki za jakakolwiek pomoc :) Pozdrawiam Łukasz
Opublikowano

to buczenie to wiatraczek który zasysa powietrze do czujnika temperatury w klimatroniku, po ok.15 min od zamknięcia auta powinien przestać działać jeżeli nie przestanie to coś jest nie tak (poszukaj było o tym dużo na forum) będzie rozładowywał akumulator jak dłuższy czas auto będzie stało (kilka dni)

co do temperatury to masz uszkodzony czujnik temp.zewnętrznej lub go wogóle nie masz, powinien być pod zderzakiem z prawej strony (też sporo było na forum-poszukaj)

Opublikowano

Witaj,

jesli jest zajezdzona i zaniedbana to sprzedaj, doloz i kup zadbana. Koszty naprawy i doprowadzania auto do stanu wzorcowego sa kilka razy wyzsze od roznicy w cenie pomiedzy wzorowym autem a zaniedbanym. Taka prawda.

-40 - sprawdz czujnik temp zewnetrznej. Czesto podczas najazdu na kraweznik oslona plastikowa sie uszkadza a tam jest czujnik jak nie masz oslony to nie masz pawdopodobnie czujnika chyba ze ktos go gdzies wsadzil.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Tzn auto ma zaniedbany przod zderzak przykrecony na wkrety od regipsow pas przedni wgnieciony przytulilo sie auto do 2 prawdopodobnie silnik igla cala reszta tez i rzeczywisty przebieg 140 tysiakow udokumentowany do konca, pozatym zawieszenie srodek i karoseria ok tylko ten przod :cry2: plakac sie chce, wiec czujnika temperatury pewnie niema bo w prawy bok byl stukniety, kupe plastikow do wymiany i pas dzieki za podpowiedzi pozdrowki dla was :)
Opublikowano
osd da się kupić gdzieś takie żarówki jak masz w ringach (świecące na biało) czy to jakieś przerabiane są? u mnie są takie żarówki jak powinny być (o ile dobrze pamiętam h10w) i świecą jak w maluchu..
Opublikowano
Witaj,

jesli jest zajezdzona i zaniedbana to sprzedaj, doloz i kup zadbana. Koszty naprawy i doprowadzania auto do stanu wzorcowego sa kilka razy wyzsze od roznicy w cenie pomiedzy wzorowym autem a zaniedbanym. Taka prawda.

zależy co jest, u mnie wystarczyło auto umyć :norty: zrobić przeglądy, amorki i łącznik stabilizatora. Chodzi igiełka a była ówcześnie najtańsza na rynku :twisted: Jak się nie ma co się lubi to się lubi... :8)

Opublikowano
Witaj,

zależy co jest, u mnie wystarczyło auto umyć :norty: zrobić przeglądy, amorki i łącznik stabilizatora. Chodzi igiełka a była ówcześnie najtańsza na rynku :twisted: Jak się nie ma co się lubi to się lubi... :8)

Opublikowano
Czujnik temperatury kup sobie z podróby, na allegro zapłaciłem 20zł i działa jak orginał. Co do stanu to myślę że poprzednicy nie do końca mają rację - ja kupiłem zaniedbaną E39 miałem sporo wymian części ale to nieprawda że są one drogie. Dobrze poszukałem żeby nie przepłacić, wszystko zrobiłem z nowych części i auto wyszło mnie znacznie poniżej ceny giełdowej. Na chwilę obecną mogę powiedzieć że stan jest IGŁA :lol: