Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.mojej e30 do ideału troche brakuje oprucz mnóstwa pracy nad nadwoziem (wymiana blach,lakierowanie,wymiana szyb) wnętrze (kokpit bez dziur,działające i niezniszczone fotele,wymiana lub czyszczenie wykładziny) drobiazgi (nowa kierownica,korby,klamki wew.,itp.itd.) zawieszenie (niższe i twardsze)koła do odświerzenia (są ok),wydech,no i serce (bije naprawde dobrze) ale 1.6i za dużo emocji nie daje i tu mam pytanie jaki silnik był najbardziej udany w e30 co za tym idzie najmniej awarjny-przedewszystkim (m20 m40 m43... itd jest ich wiele który ewentualnie wybrać???)

(...)na nowe auto mnie nie stać,ale jak popracuję nad moją e30 :cool2: to będzie jak nowa(...) PZDR

Opublikowano
napisz czego od silnika oczekujesz, ma to być prosty swap czy coś bardziej skomplikowanego, no i ile kaski przewidujesz wydać. Moim zdaniem świetny wybór to m50b25 lub b28, może być też m20, wysoka półka to coś w stylu m54b30
Opublikowano
napisz czego od silnika oczekujesz, ma to być prosty swap czy coś bardziej skomplikowanego, no i ile kaski przewidujesz wydać. Moim zdaniem świetny wybór to m50b25 lub b28, może być też m20, wysoka półka to coś w stylu m54b30

ma być raczej prostej konstrukcji (co za tym idzie łatwiejszy w obsłudze)

no i żeby benia nie przekraczała 10 do 100. :naughty:

Opublikowano
Niestety obojetnie co wsadzisz wydasz kupe forsy, a potem nikt CI tego nie odda przy sprzedazy, nawet zakłądając własną robótkę, lepiej dołozyc i kupic juz z mocnijeszym silniczkiem, powaga!
Opublikowano

poczytaj mój temat , już mamy dawce serducha do E30 czyli 2.5 jaki został włozony niedawno zostanie zastapiony silnikiem z M3 , jak chcesz to na priv bo ten ok 200 konny 2.5-24v jest naprawdę dobry w E30 no ale w miare jedzenia..... i zdecydowaliśmy się na dawce z M3 więc jak cos to jest super m50b25 do sprzedania z Vanosem caly komplet do swapa E30

chlodnica , skrzynia , lapy mocowania wydech caly wszystko mozna sie przejechac i zobaczyć jak to ładnie ciagnie - auto jest we Wrocławiu , nawet jest mozliwość założenia od razu wszystkiego , mozna się dogadać bo i tak bedzie wyciagany a wkładany z M3

Opublikowano
W sumie to myślałem o mniejszym silniku np.1,8 is co o nim myślicie? (z drugiej strony jak już się bawić w przekładke to lepiej włożyć coś konkretniejszego!) Tak czy inaczej dzięki za odp. pzdr