Skocz do zawartości

GDZIE SA I JAK WYMIENIC SWIECE 318IS????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!!!jestem nowy na forum.Od 2tyg.jestem szczesliwym posiadaczem Bmw 318is 11.1993r ,wymienilem na razie tylko olej i chcialbym wymienic tez swiece,pomozcie gdzie ich szukac i jak wymienic???z gory dzieki
Opublikowano
witam kolego na silniku masz taka plastikowa czarna listwe z napisem BMW musisz ja zdjać i tam pod spodem masz swiece. A i pamietaj ze sa tam dwie plastikowe sróbki przed napisem i za napisem bmw
Opublikowano
Na gorze silnika jet taka czarna zaslepka(taki prostokat).Odkrecasz ja i zdejmujesz.Pod spodem powinien byc taki chwytak do sciagania fajek ze swiec.Sciagasz je i masz swiece.Sa gleboko wiec nie wiem czy nie trzeba miec jakiegos porzadnego klucza.
Opublikowano
ok znalazlem te zaslepki jutro podzialoam z tymi swiecami dzieki wielkie za szybka odp. pozdrawiam!!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Upewnij się , że świeca wkręca się prosto.

Dokręć świecę palcami aż do oporu i dopiero dociągaj kluczem.

I nie za mocno. O 90st wystarczy dla nowej świecy.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak,tylko ze w Is swiece sa tak gleboko ze z tego co pamietam to nie ma szans zeby je tam palcami wkrecic.

Nie zrozumiałeś mnie.

Wkładasz świecę w nasadkę i taki " komplet" wsuwasz na miejsce.

Palcami obracasz nasadkę klucza a dopiero jak wkręcisz do oporu to w nasadkę wkładasz pokrętło i dociągasz.

W zestawie kluczy od autka powinien być klucz do świec.

Ma on wewnątrz takie plastikowe łapki które trzymają świecę żeby nie wypadła z klucza.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!