Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czesc,

jade na urlop i przez miesiac bunia nie bedzie uzywana; zastanawiam sie czy w takim przypadku nalezaloby zrobic cos z aku? odlaczyc, naladowac prostownikiem przed wyjazdem? moze inne wazne rzeczy?

ja parkuje w podziemnej hali garazowej, odlaczania aku wolalbym nie przeprowadzac, bo tak latwo buni nie zamkne / otworze :)

dzieki za podpowiedzi

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
zostaw klucze zaufanemu sasiadowi,niech Ci odpali auto kilka razy w ciagu tego miesiaca, nawet niech sie przejedzie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to raczej nie wchodzi w rachube, moze dziwnie to zabrzmi, ale tam gdzie mieszkam sasiedzi sie nie znaja na tyle, aby dawac kluczyki do samochodu :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
zamknij Auto i jedz na urlop , albo zaprowadź Auto w rodzinne strony tak by ktoś mógł przynajmniej raz w tygodniu zakręcić rundkę,ale z tego co piszesz wynika ze nie masz za bardzo wyjścia i Auto będzie musiało stać zamknięte przez miesiąc, Jak jest wszystko sprawne to Aku powinno przetrzymać ten okres.Możesz na wszelki wypadek wyjąć bezpieczniki urządzeń monitorujące zamknięte Auto:DWA i dodatkowo od klimy , monitora itd.
Opublikowano
Doladuj akumulator przed wyjazdem, jezeli wszystko jest sprawne, to przez miesiac nic sie nie powinno stac.

Dokładnie - jeżeli nie ma jakiegoś nienormalnego poboru prądu, to po naładowaniu akumulatora teraz (oczywiście będącego w dobrej kondycji), nawet za miesiąc odpalisz bez problemu samochód (dlatego, że w tym czasie na pewno nie będzie jeszcze zimy)

pozdr.

P.S.

Czemu kilku z Was tak chętnie doradza tych sąsiadów, czy rodzinę? - wg mnie bez sensu. Przecież ktoś może po prostu nie chcieć czyjegoś buszowania po samochodzie, a zwłaszcza jeżdżenia nim przez kogoś obcego - dla mnie to podstawa. Sąsiadów, czy rodzinę można co najwyżej poprosić o zwrócenie uwagi, czy wszystko ok. w miejscu, gdzie samochód sobie śpi.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
ja mam tak sytuacje bardzo często , miesiąc stoi w garażu i miesiąc autkiem jeżdżę - nic nie rozłączam , zawsze odpala , stoi tez w podziemnym garażu - akumulator jest 4 letni od nowości :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w takim razie doladuje aku i juz... dzieki za podpowiedzi

pytek, widze, ze jestes ze sz-na, mojego rodzinnego miasta, rozumiem, ze jestes marynarzem i przez to bunia czesto teskni przez miesiac? :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
w jednym z moich poprzednikow A3 - autko stalo 2 miesiace nieruszane i zapalilo za pierwszym drasnieciem. nie wycigalem zadnych bezpiecznikow kompletnie nic wiec miesiac moze spokojnie stac

Sprzedam e90 320d 163km , wiecej info na PW

http://files.tinypic.pl/i/00648/l0zon5mzpefi_t.jpg

Opublikowano

Bono - trafiłeś w 10-tke , pracuje na platformie wiertniczej -miesiąc w pracy i miesiąc w domu ,

czasem moja zona dopali moje auto ale boi się wyjeżdżać z ciasnego garażu

Opublikowano

P.S.

Czemu kilku z Was tak chętnie doradza tych sąsiadów, czy rodzinę? - wg mnie bez sensu. Przecież ktoś może po prostu nie chcieć czyjegoś buszowania po samochodzie, a zwłaszcza jeżdżenia nim przez kogoś obcego - dla mnie to podstawa. Sąsiadów, czy rodzinę można co najwyżej poprosić o zwrócenie uwagi, czy wszystko ok. w miejscu, gdzie samochód sobie śpi.

bez obrazy solaris,ale nie kazdy traktuje swoje auto tak jak Ty,to raz a po drugie wszystko zalezy od tego jakich kto ma sasiadow.

u mnie w domu stoi 9 letni ford focus. od nowosci, rok w rok od marca do pazdziernika w garazu,odpalany raz na jakis czas.akumulator wciaz kreci,choc podejrzewam ze tej zimy juz nie przetrwa.

Opublikowano

Na Twoim miejscu ,naladowal bym aku i rozlaczyl klemy.

Kiedys stal miesiac nawet wiecej i zapalil bez problemu.Aku mial wtedy 7lat :shock: Ostatnio byl nie zapalany 3 tygodnie z powodu malej stluczki mechanicznej (wspomnianej na forum) i nie stety roczny aku Boscha odmowil posluszenstwa -kompletny death.Nie mam pojecia dlaczego ...,adpalilem z chargera i nic sie niedzieje ,stoi 2,3 dni szafa gra.Dlatego mysle ,ze powinienes go rozlaczyc .Jak by czasami cos postanowilo go rozladowac (a,w Bmw bardzo czesto)to moze zniszczyc aku. :!:

Pozdrawiam!

Ile pali?Dwie radialki tygodniowo.
Opublikowano

Moja stoi w grażu czasami dłużej nie używana i nie ma żadnych problemów.No chyba ze z tym akumulatorem - jak masz słaby, poza tym bez przesady....

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Miesiąc w podziemnym garażu, a wokól sami pozbawieni empatii sąsiedzi. To straszne, znikąd pomocy i ta cholerna klaustrofobia.

Teraz do mnie dotarŁo, że moje motocykle zamykane na zimę w garażu, cierpią. W tym roku zaproszę je chociaż na święta do ciepŁego domu.

Opublikowano

miesiąc to nic jakbys na rok zostawil to trzaby bylo pomóżdżyć :mrgreen:

nawet mój ostatnio po 3tyg stania odpalił odrazu :8)

wiec kolego nie martw sie :D

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!