Skocz do zawartości

Stare reflektory VS nówki Depo - doświadczenie i wnioski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za namową kolegów zdecydowalem sie na montaz zestawu HID H1 5000k do moich fabrycznych lamp ("stary masz soczewki one tylko czekaja na xenona") ale z efektu nie bylem zadowolony. Granica swiatla i cienia byla wyrazna jednak ponad ta granica bylo mnostwo światła rozproszonego w nocy widocznie oświetlałem korony drzew itp slowem - delikatnie mnie to irytowało. Ale niedlugi czas potem zabralem sie za montaz ringów ccfl i znalazłem przyczyne. Rozebrałem reflektor na częsci i zauwazylem ze swiatlo mijania ma specyficzną budowe - żarówka nie jest "schowana" w soczewce lecz cześć jej swiatla omija soczewke i tworzy wokół niej taki ring. Natychmiast wyczarowałem przesłonke przez ktorej otwór świeciła tylko soczewka ale tak usiadłem popatrzyłem na to wszystko i pomyślałem aaaaaaaaaaale prowizora :duh: a ze do kowalstwa nie jestem przezwyczajony nastepnego dnia kupilem funkel nówki Depo :dance: na ktore juz od dawna mialem smaka:

http://www.allegro.pl/item417887575_lampy_przednie_bmw_e36_angel_eyes_black_depo_od_ss.html

W nowych reflektorach są żarówki H7 wiec musiałem siłą rzeczy kupic takze inne palniki xenonów, tym razem zdecydowalem sie na 6000k. I prosze Szanownych Kolegów jest B A J K A :cool2: :cool2: Zwykle ringi na żarówkach i delikatny blekit na pełnej soczewce. Oto mi wlasnie chodzilo żaden agrotuning tylko efekt zblizony do najnowszego fabrycznego sortu :dance: pozdrawiam