Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
I DING KING przetestowany, ogólnie jestem zadowolony miałem wgniecenia jak po piłce tenisowej a teraz są jakby od małego kamyka .Moim zdaniem urządzenie jest ok nie liczyłem na to że wgnieceń nie będzie wogóle ale te co są teraz są bez porównania z tymi co były .
  • Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
, bo bardzo czesto informując o bardzo silnych burzch itd. wspominają też o opadach gradu.
nawet na youtube alarmują :wink:

Co do tych pieprzonych wgnieceń: na innym forum jeden gośc opisywał podobną sytuację zapamiętaną podczas pracy za granicą. Przywieźli mu na plac kilkanaście - kilkadziesiąt takich poszkodowanych aut i kilku fachowców, którzy za pomocą czegoś, co wyglądem przypominało różnie odkształcone łyżki byli w stanie wszystkie podobne wgniecenia usunąć. Więc jak widać są blacharze, którzy mają na taki grad radę.

Co do suchego lodu: znajomemu udało się usunąć wgniecenie po krawężniku (zaparkował blisko krawędzi parkingu i jego pasażer energicznie otworzył drzwi). Mówi, że jak się wpierw jakąś suszarką naprawde dobrze rozgrzeje blachę na płaskich elementach to za 4-5 razem się uda.

Opublikowano
Co do suchego lodu to uwierz mi na slowo : NIE DZIALA TO BZDURA. Sam lapalem sie wielu rzeczy zeby likwidowac wgnioty w moim e39, nie pomoglo nic w tym stylu. Pozdrawiam
Brat studiuje chemię na UMCS i miał dostęp do tego suchego lodu bez ograniczeń. Próbował to w lecie na słońcu na swoim Roverze 400 (blacha cieniutka) i nie zadziałało. Albo to trzeba umieć zrobic albo to kolejna bzdura jak kleje sprzedawane kiedyś na giełdach co kleiły wszystko w mig tylko w domu nie działały.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
I DING KING przetestowany, ogólnie jestem zadowolony miałem wgniecenia jak po piłce tenisowej a teraz są jakby od małego kamyka .Moim zdaniem urządzenie jest ok nie liczyłem na to że wgnieceń nie będzie wogóle ale te co są teraz są bez porównania z tymi co były .

Masz jakieś zdjęcia przed/po? Co z klejem który pewnie został na karoserii? Jak nie zobaczę to nie uwierzę? :twisted2:

Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano
wygląda na to, że skończy się to dla mnie nie najgorzej. Mam dostać niezłe odszkodowanie i mam od ponoć dobrego specjalisty zapewnienie, że da się usunąć wgnioty w 2 dni bez malowania i to tak, że będzie wyglądać jak przed gradobiciem. Na razie czekam na przekaz i na termin usunięcia wgniotów - facet ma ponoć długą listę dealerów ciężarówek i osobowych czekających na usunięcie skutków gradobicia.
PawełH
Opublikowano
A na jakich to ulicach w Katowicach tak waliło gradem?

Najwieksze kuleczki - wieksze od pilki tenisowej to chyba na Koszutce, podobno na Dębie i w strone Siemianowic. W centrum malutkie straty, a na polodniu zero gradu

Opublikowano
facet ma ponoć długą listę dealerów ciężarówek i osobowych czekających na usunięcie skutków gradobicia.

a pozniej kupimy te auta z salonu jako bezwypadkowe :duh:

Sprzedam e90 320d 163km , wiecej info na PW

http://files.tinypic.pl/i/00648/l0zon5mzpefi_t.jpg

Opublikowano
ja nie kupię - ale o ile mi wiadomo, to na pewno nie jest tak, bo dealerzy pozgłaszali szkody i tylko ci bardziej zaprzyjaźnieni będą oszukiwać, a ci poważniejsi nie.
PawełH
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
jeśli chcesz to podam ci namiar na gościa który ci to zrobi bez malowanie też bez nagrzewania i bez lodu ale w wlkp dokładnie kostrzyn wlkp niedrogo

Obecnie E36 325 touring

Kiedyś E36 325 coupe

E39 535

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
nie było mnie przy tym i mogę tylko podejrzewać, że mieszaniną metod, ale głównie na klej czyli metodą z Allegro. Ważne, że jest jak nowy.
PawełH